Carne de porc la discreţie pe tarabele din Piaţa Moldovei, cumpărători mai puţini  GALERIE FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc este din abundenţă pe tarabe  Foto: Ştefan Borcea
Carnea de porc este din abundenţă pe tarabe  Foto: Ştefan Borcea

În fermele din Vrancea au fost crescuţi pentru vânzare peste 40.000 de porci, iar în gospodăriile particularilori se mai află încă 70.000 râmători.

Şi în acest an, crescătorii de porci din judeţ si-au la vânzare producţia de râmători în Piaţa Moldovei. În acest sens, Administraţia Pieţelor şi-a luat toate măsurile pentru ca procesul de comercializare să se desfăşoare în condiţii de igienă deplină, piaţa de carne deschizându-se astăzi.

Focşănenii au aşteaptat cu nerăbdare deschiderea pieţei de carne, sperând să pot cumpăra alimentul tradiţional la un preţ accesibil. Pe tarabe, carnea de porc unificată costă 13-14 lei/kg, iar pulpa de porc fără os costă 16-17 lei/kg.

"Am luat 15 kg de carne, însă mi se pare scump. Cred că 13 lei/kg era suficient, dar la 17 lei este prea scump şi nu cred că zilele viitoare se mai ieftineşte carnea”, ne-a declarat Vasile Borş, un cumpărător din Focşani.

De partea cealaltă, crescătorii de animale spun că şi hrana pentru animale este scumpă.

„Cred că o să mergem în pierdere. Hrana animalelor s-a scumpit şi nu putem să lăsăm preţul mai jos. De trei ore, de când sunt aici, am vândut foarte puţin. În alţi ani vindeam şi o jumătate de porc odată, dar acum oamenii cumpără câte două-trei kilograme. E viaţa grea”, ne-a precizat şi Marin Crişan, crescător de animale din Gologanu.

Administraţia Pieţelor Focşani a pregătit 160 de mese pentru comercianţi.

„Am amenajat 160 de mese şi se pare că sunt mai mulţi comercianţi ca anul trecut. Condiţiile sunt cele care ne-au fost impuse de către direcţia Sanitar Veterinară iar doamna doctor care este aici îi verifică permanent pe comercianţi”, ne-a declarat Fănică Popa, directorul Administraţiei Pieţelor Focşani.

Examenul tricineloscopic este obligatoriu

Autorităţile sanitar veterinare spun că vor face de permanenţă pentru a urmări dacă cei care vând carne de porc se conformează regulilor, în piaţă fiind asigurat un punct sanitar veterinar pentru efectuarea, contra cost, a examenului de trichină.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite