UPDATE Europarlamentare 2014. Live text. PSD, sub scorul naţional în Focşani, iar actorul Mircea Diaconu obţine un scor record în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri europarlamentare 2014, judeţul Vrancea. Alegeri europarlamentare 2014. Alianţa electorală PSD-PC-UNPR a obţinut 36,58% în municipiul Focşani, fiind urmată ca scor de candidatul independent Mircea Diaconu, care a obţinut în Focşani 13,43%.

UPDATE luni, 26 mai, ora 10.00 În Vrancea, Biroul Electoral Judeţean reia în această dimineaţă centralizarea proceselor verbale de la secţiile de votare din judeţ, astfel că rezultate mai concludente în ce priveşte procentele partidelor vom avea mai spre seară. În Focşani însă s-a terminat centralizarea celor 58 de secţii de votare, iar primele rezultate indică faptul că Alianţa Electorală PSD-PC-UNPR a obţinut 36,58%. Pe locul doi s-a situat candidatul independent Mircea Diaconu, cu 13,43% din sufragii, iar pe locul trei PMP, cu 10,43%. Partidul Naţional Liberal nu a obţinut decât un scor de 9,47% în Focşani, în vreme ce PDL a obţinut 8,54%. Interesant este şi scorul obţinut în Focşani de Forţa Civică-5,65, cu mult peste media naţională, în vreme ce PP-DD şi PRM au obţinut 3,99%, respectiv 3,77%.

UPDATE 21.00. Vrâncenii au votat astăzi la alegerile europarlamentare 2014 în procent de 34,46, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central. Faţă de 2009, când au votat 31,15% din vrânceni, prezenţa este mai mare cu peste trei procente, şi asta datorită electoratului din mediul urban, care a votat în precent de 30,50% faţă de 20,25% în 2009, în timp ce în mediul rural prezenţa a fost de 36,96%, mai mică decât în 2009, când au votat 37,99% din alegătorii de la ţară.

UPDATE 19.00 La ora 19.00, în Vrancea au votat 28,65% din alegători, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral central. În mediul urban prezenţa a fost de 25,36%, în timp ce în mediul rural au venit la vot 30,72 % din cetăţeni. Faţă de alegerile europarlamentare din 2009, prezenţa este mai bună, atunci fiind înregistrată la ora 19.00 o prezenţă de 25,01%.Înteresnat este că acum cinci ani în oraşele judeţului au venit la vot 15,69 %, adică cu 10 procente mai puţin, iar în mediul rural s-a înregistrat o prezenţă de 30,86%, adică la fel ca acum. Raportarea finală a scrutinului va fi dată la ora 22.30.

UPDATE 17.30 Prezenţa la vot în Vrancea la ora 16.00 a fost de 19,25%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central. În mediul urban au venit la vot 17,83% din alegători, iar în mediul rural prezenţa a fost de 20,15%. Prezenţa la vot este mai mare decât la alegerile europarlamentare din 2009, când la aceeaşi oră au votat 17,72% din cetăţenii din judeţ.

UPDATE 14.30 Biroul Electoral Central a centralizat prezenţa la vot în judeţul Vrancea până la ora 13.00, care este de 13.26%. În mediul urban prezenţa este de 12,87%, în timp ce în mediul rural s-a înregistrat o prezenţă de 13,50%.

Se remarcă o prezenţă mai mare la vot decât la alegrile europarlamentare din 2009, când la aceeaşi oră prezenţa la vot în Vrancea a fost de 11.10%.

Vrancea se află pe locul 16 în ţară ca prezenţă la vot, pe primul loc situându-se judeţul Olt, cu 17,62% iar pe ultuimul loc judeţul Maramureş, cu 9,02%.

UPDATE 13.00 Prefectul Cătălin Popescu a votat pentru alegerile europarlamentare 2014 la Secţia Nr. 4, aflată în incinta Bibliotecii pentru Copii şi Tineret "Oana Renea" din Focşani.

"Am votat cu gândul că fac un lucru bun, cu gândul că România va fi reprezentată cu cinste şi onoare şi cu gândul că cei care vor fi aleşi vor reuşi să influenţeze structurile europene pentru a ajuta cât mai mult poporul român. Am votat cu gândul că acea perioadă care urmează va fi o perioadă în care România va reuşi să atragă cât mai mulţi bani din fondurile europene, o sursă extrem de importantă pentru modernizarea ţării", a spus prefectul Cătălin Popescu.

1

UPDTE 11.30 Biroul Electoral Central a anunţat primele date privind PREZENŢA LA VOT în judeţul Vrancea. Până la ora 10.00, şi-au exprimat opţiunea prin vot, în cadrul scrutinului electoral, 5,22% din alegătorii vrânceni.

UPDATE 10.00 Primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, s-a aflat printre cei mai matinali politicieni care au votat astăzi. Acesta şi-a exprimat opţiunea la Secţia de votare Nr. 2, din incinta Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", acesta venind la vot împreună cu soţia sa.

„Practic ne facem datoria de cetăţeni şi votăm acele persoane care să ne reprezinte în Parlamentul European, acum, când avem mai mult nevoie de Uniunea Europeană. Comunităţile locale se pot dezvolta foarte bine în condiţiile în care vom putea avea acces la fondurile europene. În perioada 2014-2020 vor fi deschise foarte multe linii de finanţare şi din acest motiv ar trebui să dăm o atenţie deosebită acestopr proiecte. Sper ca aceste persoane pe care noi le alegem astăzi să fie alături de noi, de comunităţi, pentru a putea să ne dezvoltăm în continuare”, a precizat Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focşani.

Europarlamentare 2014, judeţul Vrancea. Astăzi, duminică 25 mai, cunoscută pentru creştin ortodocşi ca „Duminica Orbului”, vrâncenii sunt chemaţi la vot să-şi aleagă cei 32 de reprezentanţi în Parlamentul European.

În Vrancea, pentru scrutinul alegerilor europarlamentare 2014, au fost organizate 358 de secţii de votare, cele mai multe, 58, fiind deschise în municipiul Focşani. Secţiile de vot se vor deschide la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Potrivit legii, votul pentru Parlamentul European se poate exercita atât în localitatea de domiciliu, cât şi în alte localităţi, pe liste suplimentare, asta pentru că sunt aceeaşi candidaţi în toată ţară.

Totodată, persoanele pot solicitat şi urna mobilă, cu condiţia să existe o cerere scrisă adresată preşedintelui secţiei de votare cu o zi înainte de scrutin, cererea urmân să fie însoţită de un act medical doveditor.

La urna mobilă vor vota şi 662 de deţinuţi de la Penitenciarul Focşani, care este arondat Secţiei de Votare 24 din Focşani, în acest sens fiind amenajat un spaţiu special pentru desfăşurarea procesului electoral.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite