Casa Memorială „Al. Vlahuţă”, vizitată sâmbătă seara de pasionaţii de velo-turism, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor pe bicicletă”

Casa Memorială „Al. Vlahuţă”, vizitată sâmbătă seara de pasionaţii de velo-turism, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor pe bicicletă”

Casa Memorială Al. Vlahuţă

Circa 30 de biciclişti care s-au înscris la eveniment vor pedala sâmbătă spre Casa Memorială „Al. Vlahuţă” din satul Dragosloveni, din comuna Dumbrăveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul “Noaptea Muzeelor pe bicicletă” este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, în colaborare cu Muzeul Vrancei şi Asociaţia ”VeloPower”.

Ediţia 2017 este dedicată Centenarului Marelui Război, prin urmare, evenimentul va debuta la ora 18.00 cu vernisajul unei expoziţii foto care are ca temă Primul Război Mondial în Vrancea, vernisaj care va avea loc la Muzeul de Istorie – Casa Alaci – Monument Istoric Cod LMI: VN-II-m-B-06430 - din municipiul Focşani, B-dul Gării nr. 1.

Ulterior, participanţii se vor îndrepta spre Casa Memorială ”Alexandru Vlahuţă” - Monument Istoric, Cod LMI: VN-IV-m-B-06618, pe un traseu prin Cîmpineanca, Cîrligele, Coteşti care va trece prin mai multe zone viticole şi pe drumuri judeţene/comunale.

"Monumentul Istoric a fost amenajat ca şi Casa Memoriala ”Alexandru Vlahuţă” în anul 1958 cu prilejul sărbătoririi centenarului naşterii scriitorului, interiorul casei memoriale fiind reconstituit cu ajutorul obiectelor personale şi manuscriselor care redau atmosfera de lucru a scriitorului. Casa Memorială ”Alexandru Vlahuţă” va fi vizitată gratuit, iar custodele monumentului, doamna Valentina Porumb - va face o prezentare a biografiei scriitorului şi din perspectiva implicaţiilor şi repercusiunilor pe care Marele Război le-a avut asupra destinului acestuia.Se estimează că participanţii se vor întoarce la Focşani în jurul orei 22.00-22.30", potrivit Direcţiei de Cultură Vrancea.

Toţi participanţii vor fi dotaţi cu echipament de protecţie (cască), echipament reflectorizant, lumini şi baterii noi.


Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). România este participantă încă de la prima ediţie, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.

Din 2016 Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea a aderat la acest eveniment, invitând pasionaţii de velo-turism să descopere pe bicicletă monumentele istorice din Judeţul Vrancea în care au fost înfiinţate, de-a lungul timpului, muzee.


 

citeste totul despre: