BREXIT Profesor român stabilit la Londra: „Unii dintre cei care au votat pentru ieşirea din UE sunt a doua generaţie a unor familii de imigranţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Chelaru este profesor la Londra
Gabriel Chelaru este profesor la Londra

Brexit. 51,9 % din britanici s-au aflat în tabăra ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană, la referendumul care a avut loc joi.

Focşăneanul Gabriel Chelaru, în vârstă de 38 de ani, predă limba franceză la o şcoală primară din Londra, Marea Britanie. Gabriel a părăsit sistemul de educaţie din România în urmă cu cinci ani, iar în 2015 a fost răsplătit cu titlul de profesorul anului la Londra, de către o agenţie britanică care livrează unităţilor de învăţământ profesori de limbi moderne, sport şi muzică.

Aflat sub impresia votului de joi, de la referendumul care a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Gabriel ne-a vorbit despre starea de spirit a populaţiei, dar şi despre ce crede că se va întâmpla în viitor

“Toată lumea e cu nervii la maximum, toată lumea încă e sub influenta votului de ieri. De luni, cred, lumea va începe să îşi revină Şi să înceapă să îşi facă planuri. M-au dezamăgit foarte mult britanicii care, speriaţi de stafia imigrantului din UE, au votat pentru ieşire, deşi ei înşişi sunt a doua generaţie a unor familii de imigranţi.

Înţeleg că primul ministru a demisionat, dar nu am auzit nimic despre faptul ca ar fi cerut aplicarea art 50 din Tratatul de la Lisabona, aşadar mă gândesc că, acum, tabăra câştigătoarea începe să îşi dea seama ce s-a întâmplat de fapt, că ei trebuie să negocieze condiţiile de ieşire, ceea ce nu e tocmai uşor.

O campanie bazată pe multe minciuni din partea celor care voiau ieşirea, o campanie anemică pentru a rămâne din partea Partidului Laburist, condus de un personaj şters. Ce va fi? Nici cei care au votat pentru nu ştiu, nu au prezentat niciodată un plan.

Oricum, dacă secolul trecut a început cu un război militar, se pare că secolul acesta începe cu un altfel de război, unul împotriva UE, al ideii de unitate Europeană. Sper să nu ajungem şi la conflicte armate, ajutaţi şi de "amicul" de la Est, marele popor rus.

Profesional, nu ştiu încă cum voi fi afectat. Îmi închipui că nu pot trimite milioane de oameni înapoi, e posibil să afecteze doar pe cei care ar fi dorit să vină aici. Oricum, până nu se încheie negocierile de părăsire a UE, nimic nu e bătut în cuie. Am văzut că polonezii au declarat deja că se vor bate pentru polonezii de aici. Aş dori ca şi politicienii noştri să facă la fel, dar, sincer, nu mă aştept de la clasa noastră politică să fie interesată de acest subiect", ne-a spus Gabriel Chelaru.

Mai puteţi citi:

BREXIT Şoc în industria confecţiilor din România: „Am în cont lire din vânzări cu care trebuie să plătesc salarii“

Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din UE a obţinut 51,9% din voturi. David Cameron şi-a anunţat demisia

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite