VIDEO Protestatar: „Vom afla cine a stat în spatele atacurilor din Bucureşti aşa cum am aflat adevăraţii vinovaţi din '89. Adică totul va fi din nou praf în ochi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de craioveni au mărşăluit sâmbătă seara pe străzile oraşului. Oamenii au cântat în Piaţa Mihai Viteazul, au scandat lozinci anti-PSD şi au cerut demisii.

Craiovenii ieşiţi în stradă sâmbătă seara pentru a protesta împotriva actualului Guvern au mărşăluit pe străzile oraşului, au scandat lozinci anti-PSD, iar în Piaţa Mihai Viteazul au cântat în cor imnul României. Manifestarea a fost paşnică, fără incidente.


"Ne plânge sufletul, ieşim în stradă, ţipăm, scandăm, dar lor nu le pasă"


Protestatarii din Craiova au spus că sunt dezamăgiţi de ceea ce s-a întâmplat în Capitală pe data de 10 august. Soţii Calotă au ieşit în stradă după ce au văzut actele de violenţă. "Este inadmisibil să ajungem la aşa ceva. Jandarmii au greşit, huliganii, infiltraţi sau nu, au greşit. Ca de obicei, au avut de suferit oamenii nevinovaţi. Am mulţi prieteni în Bucureşti şi priveam la televizor, ştiam ca sunt acolo şi sunam disperat să văd dacă sunt bine. Nu pot să cred că am ajuns aici!", a declarat Sorin Calotă.

Soţia lui, Valeria, ţinea strâns la piept drapelul României. "Vom afla cine a stat în spatele atacurilor din Capitală, aşa cum am aflat care au fost adevăraţii vinovaţi din '89. Adică, totul va fi, din nou, praf în ochi, nu vom afla nimic! Eu aşa cred. Suntem manipulaţi, ştim că suntem manipulaţi, ne lăsăm manipulaţi. Au reuşit să ne dezbine şi asta doare cel mai mult. Ne plânge sufletul, ieşim în stradă, ţipăm, scandăm, dar lor nu le pasă. Nimeni nu ne-a încolonat, nimeni nu ne-a plătit să fim aici, am ieşit în stradă pentru că aşa simţim", a declarat Valeria Calotă.

"Am ajuns să visez să rămân în ţara mea!"
 

Izabela şi Călin sunt studenţi, învaţă în România şi şi-ar dori să nu plece din ţară, la fel ca alţi colegi, şi să fie nevoiţi să-şi facă un rost afară, în străinătate. "Să ajungi ca tânăr, să visezi că poţi rămâne în ţara ta, să speri să ai noroc să găseşti un job cât de cât bun, să te rogi să nu ajungi în punctul ăla, în care să spui că nu se mai poate, că aici nu ai nici o şansă, trebuie să-ţi faci un viitor afară şi nu aici, acasă, mi se pare cumplit de dureros.
 

Imagine indisponibilă


Seara de seară vorbesc cu prietenii pe Skipe, cu prietenii care au plecat, tuturor le e dor. Înţelegeţi? Le e dor!", a spus Călin Fuiorea.

Cei peste 1000 de oameni au scandat minute în şir: "Craiova nu mai este roşie", au strigat lozinci antiguvernamentale şi au cerut demisia premierului. Înarmaţi cu fluiere, pancarte şi steaguri, craiovenii au spus că vor, în primul rând, să transmită că le pasă de ceea ce se întâmplă în ţara lor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite