Sărăcia apasă judeţul Dolj. Oltenii rămaşi fără loc de muncă şi cu datorii la bănci se mută de la oraş la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi olteni aleg viaţa la ţară Foto:Arhiva
Tot mai mulţi olteni aleg viaţa la ţară Foto:Arhiva

Unii olteni au renunţat la traiul de oraş şi s-au mutat la ţară. Oamenii îşi câştigă acum existenţa din creşterea animalelor sau cultivarea terenurilor.

Oamenii susţin că viaţa la ţară este mai ieftină, iar în plus cei mai harnici şi-au dezvoltat mici afaceri în agricultură. Majoritatea oltenilor care s-au mutat de la ţară la oraş sunt fără loc de muncă. „Eu am 60 de ani, iar în anul 2007 am fost disponibilizat de la Electroputere. În Craiova nu am mai putut să facă faţă tuturor cheltuielilor, aşa că  în 2009  m-am mutat la ţară. Mă ocup cu agricultura şi am reuşit să fac şi bani. Pot  astfel să îmi plătesc şi rata la bancă lună de lună. Este mult de muncă, dar se merită“, a spus Marius Tică.

Rata şomajului la nivelul judeţul Dolj în luna iulie a fost de 8.63 % corespunzătoare unui număr total de şomeri de 25.380 persoane, din care 10.317 femei. Un număr de 4.310 sunt şomeri indemnizaţi şi 21.070 sunt şomeri neindemnizaţi.  

Conform datelor furnizate Statistică, din anul 2012 şi până în prezent, 118.000 români s-au mutat de la oraş la sat. „Poulaţia săracă a migrat de la oraş la ţară. Fenomenul migraţiei a luat amploare odată cu apariţia crizei economice în România“ , a declarat Ion Tomescu, professor sociologie. 

Agenţii imobiliari spun că odată cu migrarea populaţiei din mediul urban în mediul rural, numărul apartamentelor scoase la vânzare a crescut.

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite