Bujorul românesc este brand la Pleniţa. Mii de oameni au petrecut împreună la sărbătoarea câmpenească din localitate
0În fiecare an în cea de-a treia duminică din luna mai în comuna doljeană Pleniţa se sărbătoreşte Ziua Bujorului.Mii de oameni s-au adunat în Poiana Bujorului la petrecerea câmpenească dedicată florii.
Sărbătoarea Bujorului“ de la Pleniţ, organizată din 1970 în luna mai, şi-a câştigat admiratori datorită rezervaţiei de bujori româneşti care există îm pădurea din localitate. Anual aici vin sute de turişti ca să se bucure din plin de frumuseţea acestor flori.''Mă bucur că se mai ţine cont de această tradiţie şi se mai organizează astfel de evenimente. De cinci ani vin la Pleniţa de Ziua Bujorului.Este un moment şi de distracţie alături de familie şi prieteni'', a spus Mihai Toma.
Rezervaţia de bujor românesc de la Pleniţa este singura zonă în afară de Galaţi unde se poate găsi această specie de floare.''În anul 1970 a fost organizat acest eveniment pentru prima dată în istoria comunei. De atunci, cu câteva mici excepţii, aproape zece mii de oameni au umplut poieniţa de aici din rezervaţie în fiecare an. Grătarele au sfârâit în ritmuri populare, pe sufletul oamenilor veniţi atât din colţurile Olteniei, cât şi din restul ţării, la fiecare ediţie”, a precizat edilul şef al Pleniţei.
La Sărbătoarea Bujorului din comuna doljeană Pleniţa au venit oameni şi din alte oraşe.''Am venit tocmai de la Timişoara pentru a fi prezenţi la petrecere. Nu am văzut niciodată atât de mulţi bujori la un loc. Lumea se distrează, iar acest lucru ma făcut să mă simt bine şi să uit pentru câteva ore de toate problemele'', a povestit Ionuţ Ticu.