Culoarea ochilor poate arăta la ce afecţiuni suntem predispuşi

Culoarea ochilor poate arăta la ce afecţiuni suntem predispuşi

Persoanele care au ochii albaştrii sunt mai predispuse să dezvolte cancer ocular Foto: csid.ro

Ochii sunt oglinda sufletului, însă culoarea ne poate spune exact la ce afecţiuni suntem cu adevărat predispuşi (afecţiuni hepatice, colesterol, diabet zaharat). Medicii oftalmologi susţin că din păcate oamenii îşi neglijează sănătatea şi merg destul de rar la un specialist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele care au ochii albaştrii sunt mai predispuse să dezvolte cancer ocular, iar cei cu ochi căprui au un timp de reacţie mult mai bine dezvoltat. „Este adevărat că persoanele care au ochii deschişi sunt mult mai sensibile la lumină, dar şi predispuse să dezvolte cancer ocular. Cei care au ochi albaştri trebuie să poarte tot timpul ochelari de soare cu protective UV şi să nu să expună la soare mai mult de trei ore într-o zi“, a spus Nicolae Sandu, medic oftalmolog.
 
Ce spun ochii despre sănătate:
 
- Persoanele cu ochi căprui au un timp de reacţie mult mai bine dezvoltat. Este indicat să mergeţi la un medic specialist în momentul în care se schimbă culoarea globului ocular din alb în roşu. Atunci putem să spunem că se simte prezenţa unor boli în organism.
 
- Ochii albaştri conţin mai puţin pigment şi atunci nu sunt protejaţi de razele UV, aşa că riscul de apariţie a melanomului la nivelul învelişului median al ochiului este mult mai mare.           
 
Medicii oftalmologi au mai precizat că este indicat ca odată pe an să mergem la un consult de specialitate.

„Vederea înceţoşată apare la persoanele care suferă de diabet, iar pe parcurs se afectează sistemul circulator al ochiului. Sindromul Sjogren se dezvoltă în principiu în cazul femeilor cu vârsta de peste 40 de ani cu tulburări autoimune cum ar fi artrita reumatoidă sau lupus. Din această cauză veţi observa că ochii şi gura sunt afectate împreună“, a mai precizat Nicolae Sandu, medic oftalmolog.
 
 
citeste totul despre: