Cea mai bună reţetă de făcut în Postul Paştelui. Sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţetă pentru Postul Paştelui: Sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe
Reţetă pentru Postul Paştelui: Sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe

Masa de Paşte este plină în fiecare an de bunătăţi, iar bucătarul preşedinţilor Românieie le recomandă gospodinelor să încerce o reţetă delicioasă, pe care o pot prepara simplu şi rapid.

Ducu Paraschiţa, bucătarul preşedinţilor României, le recomandă gospodinelor să prepare sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe în Postul Paştelui.

Cum prepare sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe:

Pentru patru porţii aveţi nevoie de:

-orez 200 grame

-zahăr 50 de grame

-oţet 75 de grame

-susan 100 de grame

- foile de alge se găsesc în supermarket la pungă

-sare 10 grame

-2 ardei

Mod de preparare:

Se pune orezul acoperit la foc, iar în momentul în care începe să fiarbă se aduagă zahărul şi oţetul. Se fierbe până devine bobul moale şi lipicios. Se lasă compoziţia obţinută la răcit, iar apoi se pune peste folia de alge un pat de orez, iar la mijloc se aduagă ardeiul tricolor tăiat. Se rulează compoziţia şi se lasă la răcit o oră.

În cazul în care vreţi să preparaţi sushi cu legume în foi de alge şi barot de seminţe procedeul este acelaşi. Doar că în loc de făină de alge se pune hârtie unsă cu ulei de măsline, iar apoi se pune umplutura. După ce a fost lăsat la răcit o oră se scote compoziţia din hârtie şi se trece produsul obţinut prin susanul prăjit.

Mai citeşte şi

FOTO Povestea bucătarului preşedinţilor României. Care sunt preferinţele culinare ale şefilor de stat de după '89

Reţetă de Paşte: Friptură cu carne de miel la cuptor cu rozmarin şi usturoi
 
 
 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite