Angajatul Centrului de Transfuzii care a vândut sânge la negru a cerut magistraţilor voie să susţină examen la Facultatea de Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistentul Cristian Cosmin Magaon (24 de ani) şi registratorul Mihaela Oprişan (33 de ani) sunt acuzaţi că au vândut sânge la negru cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei. Inculpaţii au fost arestaţi pentru luare de mită, însă ulterior au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Asistentul Cristian Cosmin Magaon din cadrul Centrului de Transfuzii Sanguină Craiova a cerut instanţei voie să părăsească domiciliu pentru a putea susţine examen la Facultatea de Medicină.

„Admite în parte cererea şi permite inculpatului Magaon Cristian Cosmin aflat în arest la domiciliu, părăsirea imobilului situat în Craiova, jud. Dolj, în data de 26.07.2017, intervalul orar 08.00 – 14.00, pentru a se prezenta la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, situată în Craiova, str. Petru Rareş, nr. 2 – 4, jud. Dolj, în vederea susţinerii examenului de admitere. Respinge cererea inculpatului Magaon Cristian Cosmin aflat în arest la domiciliu, de a părăsi imobilul situat în Craiova, jud. Dolj, în perioada 26.07.2017 ora 16.00 – 27.07.2017 ora 24.00, pentru a se prezenta la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în vederea susţinerii examenului de admitere. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în hotărârea instanţei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că bolnavii care nu dădeau mită, însă aduceau donatori, nu primeau nici măcar o pictăură de sânge. În luna mai în anul 2016 o femeie şi-a internat tatăl bolnav de cancer la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Craiova. Bărbatul a avut nevoie de sânge pentru efectuarea unor transfuzii, iar familia a reuşit imediat să aducă doi donatori. Cât timp a stat internat în spital, pacientul nu a primit nici măcar o picătură de sânge, iar pe data de 12 mai a decedat.

„Profitând de starea de disperare şi derută a rudelor care ar da orice în schimbul obţinerii sângelui necesar salvării bolnavului, discuţia era condusă în aşa manieră încât aparţinătorul trăgea singur concluzia că, în schimbul unor sume de bani, pacientul poate beneficia de sângele necesar, acest lucru fiind facilitat, bineînţeles, de faptul că aparţinătorii pacienţilor erau într-o situaţie disperată, determinată de starea gravă a rudelor lor internate“, au precizat procurorii doljeni în rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.   

Angajaţii din cadrul Centrului de Transfuzii Sanguină au fost trimişi în judecată pentru luare de mită.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite