VIDEO Sunt moderni, dar îmbracă mândri costumul popular şi joacă dansurile tradiţionale româneşti

VIDEO Sunt moderni, dar îmbracă mândri costumul popular şi joacă dansurile tradiţionale româneşti

Ansamblul Florile Dobrogei de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa Foto CNMB

Chiar dacă astăzi clubul a devenit locul preferat de întâlnire, sunt destui tineri mândri să îmbrace costumul românesc şi să danseze jocuri populare tradiţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân „Florile Dobrogei“ există un ansamblu de dansuri populare, care şi-a câştigat deja renumele. Ansamblul „Florile Dobrogei“ evoluează pe scene locale, naţionale şi internaţionale, reprezentând România cu succes.

UItima participare a fost zilele trecute, la Festivalul Balcanic de dansuri populare de la Izmir. Aflată la a a IX-a ediţie, manifestarea s-a desfăşurat în perioada 1-6 decembrie.

Elevii mircişti au fost însoţiţi de profesoarele Luminiţa Radu şi Neguţa Petcu. Ei au susţinut o serie de reprezentaţii în faţa publicului din Izmir, alături de trupe din Muntenegru, Grecia, Slovenia, Bulgaria, Albania, Croaţia, Macedonia, Kososvo, Bosnia-Herţegovina.

„Frumuseţea, vitalitatea, dar şi eleganţa dansului popular românesc i-au încântat pe spectatori, precum şi pe ceilalţi participanţi. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a-i vedea dansând pe liceenii români şi la festivalurile organizate în ţările lor“, au declarat reprezentanţii colegiului.

Andreea Daniela Scînteie din Constanţa, campioana europeană la aerobic Foto Arhivă personală

Printre liceenii care fac parte din ansamblul „Florile Dobrogei“ se află şi frumoasa Andreea Daniela Scînteie, campioana europeană la aerobic, cu care ziarul „Adevărul“ v-a făcut cunoştinţă.

„O fostă colegă care a făcut şi ea aerobic, elevă în clasa a XI-a tot la Mircea, mi-a propus să vin la dansuri populare, pentru că voi avea parte de o experienţă de neuitat. Atmosfera la repetiţii este tare frumoasă, cântecele noastre populare sunt pline de viaţă, iar dansul este expresia bucuriei de a fi român.

Când mergem peste hotare, ne reprezentăm ţara cu mândrie, pentru că avem un folclor atât de bogat. La festivalurile internaţionale, cum a fost cel la Izmir, avem ocazia să cunoaştem şi cultura altor ţări“, relatează Andreea Scînteie.

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Drumul unei campioane europene la aerobic. Andreea Scînteie - spre performanţă, cu rata de Topraisar

Copiii care ne dau speranţă. Chimistul, Tehniciana şi Balerina

Copiii de excepţie ai Constanţei. Mihai, matematicianul cu gândul la fizica solară. Vlad, biologul care vrea să ajute omenirea


citeste totul despre: