Protecţia Consumatorilor a oprit temporar activitatea restaurantului Rustic din Constanţa
0Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au decis oprirea temporară a desfăşurării activităţii restaurantului Rustic pentru mai multe deficienţe constatate în urma unui control.
În urma controlului efectuat luni, 4 septembrie, inspectorii CJPC Constanţa au descoperit la restaurantul Rustic câteva sute de kilograme de care şi carne de peşte, diverse sortimente, care nu aveau elemente de identificare, iar starea termică era schimbată.
De asemenea, s-a constatat un potenţial pericol pentru sănătate la condiţiile de depozitare şi procedura de gătire. Nici starea de curăţenie nu i-a mulţumit pe inspectorii care au găsit şi recipiente din material plastic în care erau depozitate alimentele.
Conform reprezentanţilor Protecţiei Consumatorilor, ”gătitul are un anumit flux, condiţii de depozitare şi preparare ce lipsesc în acest caz”.
În consecinţă, Restaurantul Rustic a fost oprit temporar de la prestarea de servicii, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună şi alte măsuri.
În urmă cu câteva zile, inspectorii CJPC au descoperit alimente expirate în bucătăria firmei care furnizează mâncare pacienţilor din mai multe spitale constănţene. Toate alimentele expirate au fost retrase şi distruse, urmând ca în zilele următoare reprezentanţii CJPC să ia şi alte măsuri împotriva societăţii comerciale.
La finalul lunii august, în urma unui control CJPC a descoperit că laboratorul de cofetărie Silvian din Constanţa utiliza în procesul tehnologic coloranţi expiraţi de 16 ani, E-uri necomunicate consumatorului, cu potenţial periculos, proceduri de preparare nesigure, iar alimentele erau depozitate în condiţii neconforme. Unitatea a fost oprită temporar de la prestarea de servicii de alimentaţie publică şi amendată cu 20.000 de lei.
Pe aceeaşi temă:
Alimente expirate pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa