Plaja terapeutică amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi, interzisă: „Mi-a fost solicitat un preţ de 12 lei pe metrul pătrat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apele Române, care au alocat un sector de plajă Centrului de Autism „Marea Neagră“ pentru amenajarea unei plaje terapeutice pentru persoanele cu nevoi speciale, s-au răzgândit şi vor să-l închirieze.

Dacă în luna mai 2017 Apele Române oferea gratuit un sector de plajă de două hectare pentru a fi amenajat cu o mulţime de ateliere terapeutice, după doar opt luni de zile, reprezentanţii instituţiei s-au răzgândit şi au anulat proiectul, din dorinţa de a oferi acest sector de plajă unor agenti economici. 

”Mi-a fost solicitat în cadrul audienţei la ABADL un preţ de 12 lei / mp, în condiţiile în care agenţi economici aflaţi în aceeaşi zona de plajă şi mult mai bine poziţionaţi plătesc între 1 leu şi 2 lei mp, iar în cea mai aglomerată staţiune de pe litoralul românesc Mamaia se plătesc sume de 10 lei mp. În 2017, cu ajutorul familiilor care au copii cu dizabilităţi, am curăţat întreaga zonă de plajă de vegetaţie şi mizerii şi am adunat peste 20 de camioane de gunoi, pentru ca în momentul de faţă Statul român încearcă să ofere această zonă de plajă unor comercianţi”, a spus Adrian Gemănaru – managerul proiectului.

Centrul „Marea Neagră” a transmis o Petiţie către Viorica Dăncilă, prin care solicită un control real la ABADL Constanţa, pentru a scoate la lumină aspectele semnalate. Proiectul de la malul Mării Negre ar fi trebuit să se realizeze din donaţii şi sponsorizări şi pe munca a sute de voluntari.

„Plaja terapeutică, pe care intenţionăm să o organizăm cu titlu gratuit, cuprinde: spaţii pentru terapie prin sport şi muzică (meloterapie), rampe de acces, grădină senzorială de relaxare, locuri de joacă, zone de stimulare auditivă, vizuală şi tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină, scaune mobile plutitoare, zone de şezlonguri, zone de cearşafuri. Este un proiect cu impact major având în vedere că, în cele 3 luni ale sezonului estival, estimăm că peste 100.000 de persoane cu nevoi speciale şi însoţitori vor veni să se bucure de această zonă de relaxare”, a mai spus psihologul Adrian Gemănaru. 

Pe aceeaşi temă: 

Terapie pentru copiii cu handicap: „Trotuarul 3D“. Cei mici învaţă să păşească pe bambus, scoarţă de copac şi parâme 

Terapie revoluţionară inventată de un român, în lupta împotriva autismului. Copiii fac progrese incredibile

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite