Nicuşor Constantinescu poate comunica cu angajaţii Consiliului Judeţean care nu au fost implicaţi în dosarul Centrului Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Constanţa a decis ca Nicuşor Constantinescu poate comunica cu angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care nu au avut legătură cu dosarul Centrului Militar Zonal. Decizia este definitivă.

Nicuşor Constantinescu primise interdicţia de a comunica direct sau indirect cu angajaţii Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni. El a atacat această decizie, iar Curtea de Apel i-a admis în parte contestaţia, permiţându-i să ia legătura cu personalul Consiliului Judeţean care nu a avut legătură cu acest dosar.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii contestaţiei la executare. Admite, în parte contestaţia la executare formulată de contestatorul inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel şi explicitează înţelesul deciziei penale nr.289/P/05.12.2014 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosar nr.14182/3/2014/a5 în sensul că: Prin obligaţia «să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni» se înţelege «să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa şi care sunt menţionate în actul de sesizare al instanţe»“, a decis Curtea de Apel Constanţa.  Decizia este definitivă.

Pe data de 5 decembrie 2014 Nicuşor Constantinescu a fost eliberat din arest preventiv de Curtea de Apel Constanţa, urmând să fie judecat sub control judiciar. Totuşi, el trebuie să respecte mai multe obligaţii. Astfel, trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa desemnat organ cu supraveghere, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, Constantinescu nu trebuie să depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura, să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni. Totodată, el nu are voie să deţină, să folosească şi să poarte arme. În caz de nerespectare a acestor obligaţii instanţa poate decide înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Mai citiţi şi:

Nicuşor Constantinescu rămâne cu interdicţia de a lua legătura cu personalul CJC. Decizia este definitivă

CJ Constanţa refuză să se constituie parte civilă într-un proces în care Nicuşor Constantinescu şi alte 18 persoane sunt judecate pentru un prejudiciu de peste 30 de milioane

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite