FOTO Destinaţii de vreme rea la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul este neatractiv FOTO Mariana iancu
Litoralul este neatractiv FOTO Mariana iancu

Soarele a fost foarte zgârcit în ultima săptămână, iar Codul portocaliu de ploi şi vijelii a făcut din litoral o destinaţie neatractivă. Cu toate acestea, Constanţa are numeroase alte atracţii turistice.

Ce pot face turiştii care sunt în această perioadă la mare? Ei se pot admira de la înălţime staţiunea Mamaia şi se pot plimba cu telegondola. Preţul unui bilet este de 15 lei.

Oraşul Constanţa oferă mai multe alte surprize. Turiştii pot vizita Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Pe perioada sezonului estival el este deschis zilnic, între orele 9.00 – 20.00. Preţul de intrare este 50 lei – adulţi, 25 lei – elevi, studenţi. Aici vă puteţi bucura de un spectacol inedit al delfinilor, puteţi vizita microrezervaţia sau puteţi lua o lecţie de astronomie la Planetariu.

Şi Acvariul de pe faleza constănţeană este deschis publicului. Adulţii plătesc 20 de lei biletul de intrare, iar elevii şi studenţii 10 lei. Pentru copiii sub 5 ani intrarea este liberă.

Înainte de a ajunge la faleză, puteţi să vizitaţi Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa  deschis zilnic până la ora 20.00 sau Muzeul Marinei Române de pe strada Traian. Printre obiectele originale expuse în aceste săli se numără amfora cu seu de oaie din sec. III d.H., monoxila din secolul al XV-lea, caseta cu instrumente de navigaţie din sec. XVI-XVII, arme albe, monede. În parcul muzeului sunt expuse nave de luptă, motoare navale, ancore şi elice, precum şi piese de artilerie navală.

Cetăţile dobrogene vă aşteaptă să le descoperiţi

În judeţul Constanţa vă aşteaptă alte comori istorice. Puteţi merge să vizitaţi Cetatea Histria, primul oraş de pe teritoriul României. Cetatea este situată aproape de localitatea Istria, la 65 de kilometri de Constanţa. Prima colonie grecească de la Pontul Euxin se întinde pe 67 de hectare.

Ea a fost întemeiată la mijlocul secolului VII î. Hr. de colonişti veniţi din Milet. În decursul celor peste 1.300 de ani de locuire neîntreruptă, oraşul construit pe ţărmul actualului Sinoe a fost apărat de 5 ziduri de incintă succesive, corespunzând marilor etape istorice traversate de-a lungul existenţei sale. În 1914, marele arheolog Vasile Pârvan a început cercetarea străvechii aşezări.

Un alt punct de atracţie este Adamclisi, unde puteţi vizita Tropaeum Traiani, ridicat în cinstea împăratului Traian, pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr.

Monumentul a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului eficiciu aflat în ruine. În muzeul adăpostit în interiorul acestuia se găsesc părţi din monumentul original.
 

Vă mai recomandăm:

Ploaia a făcut dezastru în Prăvălia cu cărţi

Rupere de nori la Constanţa: case inundate, plaje distruse, drumuri impracticabile

Prima noapte de Cod Portocaliu la Constanţa: 11 case inundate şi două drumuri distruse de şuvoaie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite