Doi poliţişti din Mangalia, prinşi în flagrant luând mită de la un şofer care sunase la linia Anticorupţie

Doi poliţişti din Mangalia, prinşi în flagrant luând mită de la un şofer care sunase la linia Anticorupţie

FOTO Arhiva Adevărul

Doi poliţişti din Mangalia au fost reţinuţi în urma unui flagrant, aceştia fiind surprinşi în timp ce luau mită de la un şofer pentru a nu-l sancţiona. Tribunalul Constanţa va decide arestarea preventivă a poliţiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi poliţişti din Mangalia au fost prinşi în flagrant vineri, 11 august, în timp ce primeau bani de la un conducător auto pe care-l opriseră în trafic pentru că acesta comisese o contravenţie la regimul rutier. Poliţiştii i-au promis că-l iartă dacă le va da o şpagă. 

Acţiunea de prindere în flagrant a celor doi poliţişti s-a întâmplat în aproximativ 30 de minute de la primirea apelului telefonic la linia telverde 0800.806.806, făcută chiar de şoferul căruia i s-a cerut mită.  - anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie (D.G.A.). 

Flagrantul a fost realizat de ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Poliţiştii au fost capturaţi imediat după ce au primit o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Procurorii îi cercetează pe cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, iar astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa va decide dacă poliţiştii vor rămâne în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia Tribunalului nu este definitivă, împotriva acesteia putându-se face contestaţie la Curtea de Apel Constanţa.

Articolul 289 din Codul Penal prevede că luarea de mită se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia s-au săvârşit faptele.

Pe aceeaşi temă:

Şeful Poliţiei Poarta Albă, reţinut pentru luare de mită. Ofiţerul a cerut 600 euro pentru a-i lăsa pe hoţi să scape

UPDATE Poliţişti reţinuţi pentru că au luat şpagă, la Seimenii Mici. Denunţătorul este un şofer băut

citeste totul despre: