Radu Mazăre, anchetat de DNA în alte două dosare. Primarul contraatacă: „Am documente devastatoare pentru DNA“
0DNA Constanţa îl anchetează pe primarul Radu Mazăre în alte două dosare. Anunţul a fost făcut joi de către edil, care a explicat şi motivele pentru care procurorii au început urmărirea penală.
Radu Mazăre susţine că într-unul din dosare este acuzat că ar fi primit mită de la firma de salubrizare după ce procurorii susţin că ar fi crescut taxa de habitat. Primarul susţine însă că suma primită de firma de salubrizare a rămas nemodificată şi că s-a schimbat doar valoarea subvenţiei.
“Eu şi toţi consilierii suntem acuzaţi că am luat şpagă pentru că anul trecut când am votat creşterea taxei de gunoi diferenţiat, în funcţie de veniturile populaţiei pentru că noi, Constanţa, stăteam cu taxa de gunoi de departe cea mai mică din România, ea fiind subvenţionată. Şi atunci nu am crescut-o pentru toată lumea, ci am crescut-o diferenţiat şi suntem acuzaţi că firma de gunoi a încasat mai mulţi bani, având în vedere că am crescut taxa şi ne-a dat din banii ăştia şpagă nouă, mie şi întregului Consiliul Local. Problema este că firma de gunoi a încasat aceiaşi bani, subvenţia pe care o punem noi este mai mică, dar ea încasează aceiaşi bani”, a explicat Mazăre.
Celălalt dosar instrumentat de DNA Constanţa se referă la vânzarea unui teren în urmă cu 12 ani.
“Spre exemplu, acum trei zile am aflat că mai am două dosare la DNA Constanţa. Unul pentru un teren vândut în 2002 de către Consiliul Local. Un nene avea un garaj amplasat ilegal pe terenul respectiv, garajul a fost demolat şi terenul a fost scos la vânzare prin licitaţie”, a menţionat primarul Constanţei.
El a mai spus că va cere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ridicarea controlului judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru realizarea cartierului social Henri Coandă. El va prezenta mai multe documente în faţa instanţei printre care şi unul de la Ministerul Justiţiei din Liechtenstein. Edilul nu a dorit să dea detalii pe acest subiect.
"Am o veste devastatoare pentru ăştia de la DNA, nişte documente devastatoare pe care le depun la Înalta Curte. Şi eu am primit documentul şi ministerul Justiţiei din România din partea ministerului Justiţiei din Liechtenstein şi o să-l depunem la Înalta Curte săptămâna asta când o să cer ridicarea interdicţiei de părăsirea a ţării. L-au primit oficial ministerul Justişţiei din România, trebuie să răspundă la el. Este un protest adresat ministerului Justiţiei din România de către ministrul Justiţiei din Liechtenstein privitor la modul în care au folosit documentele trimise de Liechtenstein. Citiţi-le. Orice probă care se obţine trebuie obţinută legal, printr-o comisie rogatorie", a spus Radu Mazăre.
UPDATE Surse din DNA au declarat pentru Adevărul că probele din Lichtenstein din dosarul lui Radu Mazăre au fost obşinute în condiţii legale, printr-o comisie rogatorie.
Vă mai recomandăm:
Mazăre, la judecata CSM: „Invectivele sale lezează demnitatea magistraţilor“
DNA îl reclamă pe Radu Mazăre la Parchetul General. Edilul, acuzat de presiuni faţă de justiţie