Crăciunul gospodinei moderne cu mâncare de catering se face. Cât costă o masă de Crăciun livrată direct la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masa de crăciun poate fi gata fără munca de o zi a gospodinei
Masa de crăciun poate fi gata fără munca de o zi a gospodinei

Mai sunt mai puţin de trei săptămâni până la Craciun şi gospodinele încep sî-şi facă deja listele de cumpărături. Masele sărbătorilor de iarnă au câteva bucate bine stabilite în fiecare casă, dar prepararea lor ţine şi de pricepere sau de timpul fiecarui bucătar.

Alternativa cea mai simplă este masa de Crăciun şi de revelion cu bucate de catering. La Constanţa, ofertele pentru crăciun nu sunt prezentate explicit de către firmele de Catering, dar cine vrea are de unde să aleagă. 

Condiţia de bază este să dai comanda cu suficient de mult timp înainte. Ai două variante: fie mergi la sediul firmei şi achiţi în avans o sumă mică, fie dai telefon sau comanzi pe email. Odată ce comanda este confirmată nu ai altceva de făcut decât să te relaxezi şi să te bucuri alături de familie de frumuseţea sărbătorilor. 

Preţul unei mese de crăciun pentru o familie de patru persoane sunt mai mici decât ar crede gospodinele. 

Masa de crăciun trebuie să aibă ceva românesc în ea, cărnuri diferite, garnituri pentru toate gusturile, un aperitiv, dar şi salate. Reprezentanţii unei firme de catering din Constanţa spun că un meniu de Crăciun pentru patru persoane ajunge la mai puţin de 256 lei. Mâncarea este fierbinte, ambalată separat şi adusă la uşă la ora dorită de client. Pentru această sumă, gospodina poate să aşeze pe masa de Crăciun un platou cu aperitiv, Pomana porcului, sărmăluţe în foi de viţă sau varză murată, o altă friptură de pui la cuptor şi de porc la grătar, salate şi garnitură de cartofi ţărăneşti.

Preţurile nu includ băuturile răcoritpare sau vinul, dar şi acestea pot fi comandate şi aduse la uşa. 

Clientul are libertatea să aleagă în cunoştinţă de cauză. Firmele de catering îţi oferă şi o degustare înainte de comandă. Angajaţii unei firme cunoscute în oraş se implică şi îţi fac sugestii înainte de cumpărare. Ei ştiu ce se vinde cel mai bine şi spun că la mesele de crăciun gusturile clienţilor nu sunt deloc diferite. 

Ceea ce nu există în meniul firmelor de catering sunt reţetele tradiţionale româneşti care cer migala şi atenţia unei gospodine. Nu vei găsi răciturile (piftia) de porc sau salata de boef. 

O categorie aparte sunt dulciurile. Cofetăriile şi patiseriile din Constanţa au început să ia comenzi de torturi, rulade şi mai ales cozonaci.


Vă mai recomandăm:

Moş Crăciun vine cu mâncare de la catering. Cât ne costă să primim direct acasă mâncarea tradiţională, de Crăciun

Restaurantele cu servicii de catering momesc bistriţencele cu platouri tradiţionale, ciorbe sau pomana porcului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite