Cât durează drumul cu avionul între Cluj-Napoca şi Constanţa. Patru curse aeriene pentru litoralul Mării Negre lansate în premieră

Cât durează drumul cu avionul între Cluj-Napoca şi Constanţa. Patru curse aeriene pentru litoralul Mării Negre lansate în premieră

Prima cursă Blue Air Constanţa spre Cluj-Napoca de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu Sursa Ana Ionescu

Aeroportul Mihail Kogălniceanu, aflat la 20 kilometri de Constanţa, a deschis programul curselor interne prin compania low-cost Blue Air. Zborurile leagă Constanţa de oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 14.45 Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a transmis un comunicat de presă prin care anunţă valabilitatea curselor de legătură între aeroport şi Constanţa. „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa vă informează că începând din data de 19.06.2017, se reiau cursele Direct Aeroport, destinate transportului pasagerilor care călătoresc de la/spre Aeroport. Operatorul îşi asumă respectarea condiţiilor de legalitate pentru efectuarea operaţiunilor de transport“. 

Prima cursă internă de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa a decolat joi, 15 iunie, către Cluj-Napoca. Legătura va fi asigurată dus-întors în zilele de joi şi duminică, astfel că ardelenii vor avea asigurată şansa unui weekend la mare, în care drumul îi va „costa“ doar o oră dus şi una întors.

Orice altă variantă care să lege litoralul de capitala nord-vestului ţării înseamnă ore multe: cu maşina se fac 7-8 ore, cu trenul - vreo 14 ore, iar cu avionul de la Bucureşti (durată de zbor 50 minute pe relaţia Bucureşti-Cluj) se adaugă timpul parcurs pe Autostrada Soarelui, plus centura Bucureştiului, până la Otopeni.

Preţurile Blue Air, compania care operează cursele low-cost, sunt variabile, un bilet dus-întors de Cluj costând în jur de 100 euro. Blue Air dă asigurări că pot fi găsite bilete şi la preţ de 90 lei, pe curse interne. Preţul poate urca însă până la 145 euro un bilet numai dus de la Constanţa la Cluj-Napoca, la cursa de duminică. Timpul salvat poate justifica alegerea zborului de pe Kogălniceanu.

La Iaşi şi Oradea se zboară doar o dată pe săptămână, lunea. La Cluj-Napoca şi Timişoara se zboară dus-întors în două zile ale săptămânii: Cluj - joi/duminică, Timişoara - vineri/duminică. Toate sunt în partea a doua a zilei, începând cu ora 14.30.

Durata zborurilor de la Constanţa şi spre Constanţa:

Iaşi - 45 minute

Oradea - 1 oră şi 15 minute

Cluj-Napoca - 1 oră

Timişoara - 1 oră şi 15 minute

Primul avion Blue Air spre Cluj-Napoca care a decolat de pe Kogălniceanu Sursa Ana Ionescu

Continuarea programului Blue Air, care face legătura Constanţei cu Oradea, Iaşi, Timişoara, depinde însă de numărul de pasageri care îşi vor manifesta dorinţa de a merge cu avionul.

Legătura între aeroportul din Mihail Kogălniceanu şi Constanţa (20 kilometri) este făcută cu microbuzele judeţene (8 lei biletul de călătorie) sau cu maşina.

Microbuzul unei firme de transport turistic care fusese anunţat că va asigura transferul către aeroport a fost suspendat, deoarece nu avea licenţa necesară pentru curse judeţene. Pentru maşinile celor care pleacă de pe Kogălniceanu şi se întorc în Constanţa este parcare gratuită, neamenajată, la aeroport.  

Pasagerii se îmbarcă în primul avion spre Cluj-Napoca Sursa Ana Ionescu

Oficialii se adună vineri, 6 iunie, pentru a serba cu tunuri de apă inaugurarea curselor interne pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. 

„Preţurile încep de la 90 lei pe rute interne, avem un număr suficient de locuri, iar tariful include pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute un snack, care va fi un sandviş, băuturi răcoritoare oferite gratuit şi un bagaj până la 32 de kilograme care va putea fi înregistra gratuit“, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial Blue Air. 

Iată programul de zbor vara 2017 - Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa: 

PLECĂRI

 

SOSIRI 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Flower Power la mare. Trenurile Soarelui s-au pus în mişcare, pentru vacanţele de pe litoral. Vara aduce noutăţi: festival hippie la Vama Veche

Moravuri româneşti acum 70 ani. Cum criticau cronicarii vremii turistele care umblau „despuiate“ prin Constanţa

 

 

citeste totul despre: