Alegeri parţiale 2014. Live text. Constănţenii din comuna Rasova îşi aleg, duminică, primarul
0
Alegeri parţiale 2014, judeţul Constanţa. Comuna constănţeană Rasova trece printr-un dublu proces electoral în ziua alegerilor europarlamentare 2014, deoarece votează pentru noul primar. Funcţia a rămas vacantă după demisia primarului Mihalache Neamţu.
Alegeri parţiale 2014, judeţul Constanţa. Primarul Mihalache Neamţu şi-a depus mandatul în luna ianuarie a acestui an, invocând probleme de sănătate. El a ţinut, totuşi, să precizeze că lipsa de ajutor primit de la Centru l-a făcut să nu-şi mai dorească această funcţie. La fotoliul de primar pentru comuna constănţeană Rasova candidează acum Alexandru Dorel (PSD), Mariana Mitu (PNL), Mariana Iordache (PDL) şi Gheorghe Mocanu (PPDD).
Ce a stârnit nemulţumirea primarului demisionar
Mihalache Neamţu, primarul demisionar, se afla la al treilea mandat de primar, iar scrutinul din 2012 l-a câştigat cu peste 85% din voturile localnicilor. „Mi-a fost greu să ia decizia, dar este mai importantă demnitatea de om decât funcţia“, a declarat primarul. El a precizat că a fost practic nevoit să renunţe la funcţie, din cauza lipsei de ajutor de la Centru pentru comuna sa şi a promisiunilor neonorate din campania electorală.
„În campania electorală promitem populaţiei marea cu sarea şi după aia uităm de ei. Pe mine m-a abandonat sistemul şi nu sunt singurul în situaţia asta. Rasova nu a primit niciun ban în urma inundaţiilor din vara trecută. Au fost aici nenumărate comisii, s-au făcut procese verbale de constatare, am vorbit şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, dar nu am primit nimic. Vina noastră este că ne-am născut la Constanţa şi nu la Galaţi. Când au fost inundaţii la Galaţi, au venit banii imediat. Nouă nu ne-a dat nimeni niciun leu“, a mai spus primarul de Rasova.
Edilul spera că gestul lui îi va face şi pe alţi primari să spună că sunt neglijaţi de colegii de partid de la Bucureşti şi de Guvern. „Mă întristează că s-a ajuns aici pentru că Mihalache Neamţu este un om vrednic. Din disperare a făcut asta. Realmente a fost lăsat singur“, a fost de părere Gheorghe Hânsă, primarul din Cernavodă. Mihalache Neamţu a rămas în funcţie până la alegerile noului primar.
Mihalache Neamţu a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate incompatibil cu funcţia de primar. În iunie 2012, ANI a anunţat că Mihalache Neamţu s-a aflat, în perioada 18 iunie 2008 – 24 aprilie 2012, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de primar al comunei Rasova, cât şi calităţile de administrator în cadrul S.C. Danubiu Sat TV S.R.L., de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale Neda Iuliana Mădălina, precum şi pe cele de administrator şi preşedinte al consiliului de administraţie în cadrul S.C. Ovidunărea Cooperativă Agricolă.
Vă mai recomandăm
Primarii constănţeni iau partea edilului demisionar. Se pregăteşte revolta primarilor
UPDATE Inundaţii masive la Rasova. Un copil 12 ani, dat dispărut a fost găsit în viaţă după două ore
Poliţistul de la Rasova şi şeful de district CFR Cernavodă, hoţi de fier vechi
De ce merg la vot la alegerile europarlamentare În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.
Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.
Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune” Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.