Ziua #15 de proteste la Cluj: circa 500 de clujeni au cerut demisia Guvernului

Ziua #15 de proteste la Cluj: circa 500 de clujeni au cerut demisia Guvernului

Clujenii au protestat şi marţi în Piaţa Unirii. FOTO: Claudiu Pădurean

Circa 500 de clujeni au protestat şi marţi seara în Piaţa Unirii. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Grindeanu şi au susţinut că se întorc şi mâine pentru a protesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.00 Protestatarii au revenit în Piaţa Unirii. Au promis că vin şi mâine. Protestul s-a terminat. 
 
UPDATE 20.30 Se trece de Prefectură şi să mărşăluieşte pe Bulevardul 21 Decembrie pe trotuar.  Oamenii scandează: „Jos Guvernul compromis!”, „Demisia”, „Uniţi salvăm, toată România”, „"DNA, să vină să vă ia!”, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Videanu”, 
 
UPDATE 20.10 Circa 500 de persoane au pornit pe traseul Bulevardul Eroilor – Prefectură- Bulevardul 21 Decembrie – Piaţa Unirii
 
UPDATE 20.00 Circa 400 de persoane au ajuns în Piaţa Unirii. Oamenii cer demisia Guvernului. 
 
 
UPDATE 19.30  Câteva sute de clujeni s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a 14-a zi de proteste. Un protestatar de 81 de ani a susţinut „Sunt alături de tineri care nu mai concep să existe comunism. PSD e tot una cu PCR-ul vechi”
 
 
 
 
Pe pagina de Facebook a evenimentului se arată: 
 
 
„De 14 zile rezistăm împreuna.
Astazi OUG 14 se afla in dezbatere la Comisia juridica a Senatului. 
 
Cu ce EFECTE ?
 
1. OUG 13 nu produce efecte...inca. Statul de drept si independenta justitiei nu au fost rase . Democratia supravietuieste doar pentru ca 500 000 au decis sa o pazeasca.
2. Iordache si-a dat demisia.
3. Incep sa apara crapaturi in PSD. Inca nu sunt vizibile Apar oameni care contesta autoritatea/maniera dictatoriala de conducere a lui Liviu Dragnea. Nu va lasati impresionati de aparenta de forta pe care o proiecteaza. E doar atat, o aparenta.
Concluzia fundamentata pe opinii mult mai solide decat cele 3:
Castigam, daca continuam!
 

CE FACEM ÎN CONTINUARE?

Mingea s-a mutat de la guvern la Parlament. Si acolo ne mutam si noi atentia si energia. Partea buna? Aici vocea noastra are mai multa influenta decat asupra guvernului. Uitati de respingerile facute de CCR s nu va lasati demoralizati! Lucram cu ce avem.
1. SCRIETI PARLAMENTARILOR DIN FIECARE ORAS SA VOTEZE OUG 14 SI SA RESPINGA OUG 13! 
2. RAMENM IN STRADA 
3. FORME DE PROTEST COMPLEMENTARE
 

Revendicările oamenilor sunt:

 
„1. Vrem respingerea de catre parlament a OUG 13 si adoptarea de urgenta a OUG 14 de asa maniera incat sa anuleze toate efectele primei ordonante si sa respecte si criteriile legale. 
 
2. Demisia guvernului Grindeanu, Dragnea si Tariceanu nu este negociabila. Cerem partidelor din coalitia de guvernare sa vina cu un guvern format din oameni integri si competenti, care sa garanteze ca nu se vor atinge de statul de drept si independenta Justitiei. 
 
Ne vedem in Piata! Alta intrebare?”
 
Citeşte şi
 
 

 

citeste totul despre: