Volum de poezii lansat la Institutul de Medicina Legală

Volum de poezii lansat la Institutul de Medicina Legală

Jurnalistul şi scriitorul Sorin Grecu. FOTO: Arhivă personală

Jurnalistul şi scriitorul clujean Sorin Grecu îşi lansează, astăzi, de la ora 14.00, cartea de poezie „Ieşirea din trup” la Catedra de Medicină Legală a U.M.F.Cluj, et. I, Sala Prof. Quai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansarea celei mai recente cărţi de poezie a poetului, prozatorului şi ziaristului Sorin Grecu – „Ieşirea din trup” va avea loc astăzi, 15 februarie, de la ora 14, la Catedra de Medicină Legală a U.M.F.Cluj-Napoca, et. I, Sala „Prof. Quai” (în clădirea în care se află şi Institutul de Medicină Legală Cluj). Într-un mediu „adecvat” atmosferei cărţii vor citi poeme din volum actorii Emanuel Petran şi Lucian Tănase, iar prezentarea le va aparţine poeţilor Ioan-Pavel Azap, Gabriel Cojocaru (editorul cărţii, directorul Editurii GRINTA) şi criticului şi eseistului Francisc Ormeny. 
 

Jurnalist şi scriitor multipremiat

 
Sorin Grecu (55 de ani) a debutat în 1979 la revista Tribuna şi de atunci a scris volumele de versuri: „Pudriera cu apă" (1999) şi „Just so poems" (1999) şi volumele de reportaj: , „Viaţa lucrează cu alte date" şi „Reportajele mele". Clujeanul a avut o activitate de peste 20 de ani în presă şi televiziune, câştigând, printre altele, Premiul Clubului Român de Presă în 2005, secţiunea „jurnalism cultural". Grecu a câştigat, în 2012, premiul pentru cel mai bun volum de poezie la cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie din Sighetu Marmaţiei. Volumul se numeşte „Mizerias“. În 2013, jurnalistul a câştigat cu documentarul “Povestea ceteraşului fără o mână”, marele premiu al Concursului Naţional de Film “Ipostaze etnografice”, organizat la Galaţi. În 2014, Grecu a lansat volumul "Viaţa amânată", cel de-al patrulea de poezie şi cel de-al optulea din întreaga creaţie a scriitorului.
 
Citeşte şi
 
citeste totul despre: