VIDEO Târg de joburi pentru Bosch la Cluj. Compania care a luat locul Nokia la Jucu oferă “salarii la nivelul pieţei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foştii angajaţi de la Nokia au fost aduşi la târgul organizat pentru Bosch. FOTO: Remus Florescu
Foştii angajaţi de la Nokia au fost aduşi la târgul organizat pentru Bosch. FOTO: Remus Florescu

Sute de persoane au participat astăzi la târgul de joburi organizat de compania Bosch la Cluj. Au fost puse la dispoziţia clujenilor circa o sută de slujbe la fabrica de la Jucu, care va începe producţia din toamnă, când aici vor lucra 325 de persoane. În ceea ce priveşte salariile, oficialii companiei susţin că acestea vor fi “la nivelul pieţei”.

Compania Bosch va demara din toamnă producţia la fabrica din parcul industrial de la Jucu, o investiţie de 77 de milioane de euro. În zona de unde a plecat gigantul Nokia se vor produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori în principal pentru industria auto. Până în momentul demarării producţiei, compania trebuie să angajeze circa 325 de persoane. Până acum au fost angajaţi circa 100 de muncitori, urmând ca până în toamnă să fie completat întregul efectiv. Obiectivul urmărit de companie cu târgul de slujbe de la Cluj este angajarea a o sută de persoane. 

Ce posturi se cer 

Compania caută muncitori cu diferite specializări atât pentru producţie, cât şi pentru cercetare şi dezvoltare, personal din domeniul economic şi administrativ. Posturile libere sunt afişate pe site-ul companiei, www.bosch.com.ro, la secţiunea „Cariere“, unde se pot depune şi aplicaţiile. “Sute de personae s-au prezentat astăzi am organizat acest târg de slujbe. În această fază se preiau CV-uri şi urmează ca în zilele următoare să candidaţii să fie chemaţi la interviuri şi în circa o lună ar putea afla dacă au fost angajaţi”, 

Salariile oferite de Bosch 

“Vom plăti exact în funcţie de ce există pe piaţă pieţei, de nivelurile salariale pe care le vom găsi în zona Clujului. Bosch respectă politicile ţării în care se plasează, se practică acel  <<fair payment>> pe care-l practicăm peste tot în lume practicăm activează”, a declarat pentru „Adevărul”directorul Departamentului Resurse Umane din cadrul companiei, Cristina Corello. Întrebată care este nivelul pieţei directoarea a refuzat să dea detalii. Rugată să facă o paralelă cu salariile de la Nokia, unde un operator la bandă, câştiga circa 1.000 de lei, Corello a susţinut că nu ştie care erau remuneraţiile angajaţilor companiei finlandeze. În cee ce priveşte angajarea foştilor muncitori de la Nokia, Corello a susţinut că unii corespund din punctul de vedere al experienţei, iar alţii nu. Ea a mai precizat că sunt căutaţi oameni cu experieţă, întrucât peste câteva luni începe producţia şi “e imposibil să înveţi în câteva luni să lucrezi pe o linie de producţie”.


Bosch va avea şi un centru de cercetare

“Bosch a început angajările încă din luna octombrie a anului trecut, dar până acum am recrutat personalul de specialitate, care avea nevoie de o perioadă de acomodare şi şcolarizare mai îndelungată, noii angajaţi fiind trimişi la training în mai multe fabrici Bosch din Europa. Acum începem recrutările pentru restul poziţiilor. Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important. Vom deschide atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto, pentru care ştim că vom găsi la Cluj specialişti buni”, a declarat Brigitte Eble, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentanta Grupului Bosch în România.

„Am venit pentru că am auzit că sunt oferte bune de locuri de muncă. Am venit pentru un job de operator la bandă. Am experienţă, am lucrat la Nokia pe acelaşi post. La criza care este în România nu prea avem pretenţii la salarii. Să fie măcar minimul pe economie, să te poţi descurca. Am lucrat la Nokia şi aştept şi de la Bosch aceleaşi condiţii. Am fost mulţumită de condiţiile de la Nokia, salarii, condiţii, traininguri. Unii oameni au spus că salariile au fost mici, dar când au plecat le-a părut rău după aceste salarii”, a declarat Mihaela Dugna, 39 de ani. 

Ce spun clujenii

„Am aplicat pentru zona de producţie. N-am discutat despre salariu, o să vedem. Nu am studii superioare. Mă gâdesc că atunci când au zis că plătesc la nivelul pieţei s-au referit la salariul mediu. Nu am experienţă pe domeniul acesta”, a declarat Mihaela Gaşpar, o clujeancă de 25 de ani. „Vreau să încep lucrul într-o companie serioasă şi să încerc să avansez în cadrul acesteia”, a declarat MIhai Pop, student de 22 de ani. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite