VIDEO Desert rece pe vremuri caniculare. Reţete de îngheţată făcută în casă, la îndemâna oricui

VIDEO Desert rece pe vremuri caniculare. Reţete de îngheţată făcută în casă, la îndemâna oricui

Reţete de îngheţată ale Gemmei Stafford FOTo: biggerbolderbaking.com

Lapte, frişcă, zahăr şi diverse arome - în funcţie de preferinţe - sunt ingredientele de bază ale îngheţatei făcute acasă. Unii internauţi au găsit variante de a face îngheţată şi fără mixer, cu ajutorul unor bucăţi generoase de gheaţă şi sare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Internauţii au realizat nenumărate tutoriale despre cum se face îngheţată în doi timpi şi trei mişcări acasă, fără prea mare bătaie de cap. Ingredientele de bază sunt laptele, frişca, zahărul (e opţional, în funcţie de preferinţe) şi diverse arome - de la vanilie, la ciocolată neagră, cireşe, tort-curcubeu etc. 

Unele reţete de îngheţată nu folosesc de nicio culoare mixerul, ci două pungi, gheaţă şi bucăţi mari de sare, cum este tutorialul de mai jos.

Îngheţată fără mixer, credit video: Youtube/Jerry James Stone 

Un alt exemplu de îngheţată făcută în casă e cel al Gemmei Stafford care are un site de profil şi un canal de Youtube unde postează periodic noi reţete create de ea sau venite de la cei care îi urmăresc îndeaproape activitatea.

Reţetele de mai jos au în comun pasta făcută cu ajutorul mixerului din lapte şi frişcă. Separat, în boluri se iau bucăţi din acea pastă peste care se adaugă biscuiţi zdrobiţi sau mango (sub formă de pireu), ori tort curcubeu, în funcţie de ce se doreşte. Cutiile rezultate se pun la rece. 

Îngheţată făcută în casă cu ajutorul mixerului, credit video: Youtube Gemma Stafford

O pastă similară a făcut un alt internaut, însă puţin diferit. A amestecat laptele condensat cu bucăţele de ciocolată neagră şi cireşe fără sâmburi. Într-un alt bol a pus laptele şi frişca. Apoi, treptata a amestecat conţinutul celor două boluri. Rezultatul se poate vedea în video-ul de mai jos.

Un alt exemplu de îngheţată făcută acasă, cu ajutorul mixerului, credit video: Youtube MyCupcakeAddiction

Mai puteţi citi:

Cea mai sănătoasă îngheţată de făcut acasă: trei reţete rapide şi delicioase

citeste totul despre: