A patra mare zonă industrială din judeţul Cluj, Tetarom IV, a primit oficial titlul de parc industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a acordat titlul de parc industrial terenului de 85 de hectare din comuna clujeană Feleacu, satul Vâlcele, pe care urmează să funcţioneze Parcul Industrial Tetarom IV. Ordinul a fost publicat luni, 17 iunie, în Monitorul Oficial.

Ce înseamnă un parc industrial. Legislaţia românească spune că un parc industrial reprezintă o zonă delimitată în care se desfăşoară activităţi economice, de cercetare ştiinţifică, de producţie industrială şi servicii, de valorificare a cercetării ştiinţifice şi/sau de dezvoltare tehnologică, într-un regim de facilităţi specifice, în vederea valorificării potenţialului uman şi material al zonei.

Pentru a fi declarat parc industrial, terenul aferent împreună cu clădirile şi infrastructura edilitară trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: terenul are o suprafaţă de cel puţin 10 hectare, are acces la un drum naţional sau european şi este racordat la infrastructura utilităţilor publice,  terenul se află în proprietatea sau în folosinţa, pe cel puţin 30 de ani, a asocierii care solicită titlul de parc industrial, bunurile imobile sunt libere de orice sarcini şi nu fac obiectul unor litigii în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti.
În plus, acestea trebuie să respecte normele de protecţia mediului.

„Conferirea oficială a statutului de parc industrial reprezintă un nou pas înainte, unul extrem de important. De altfel, toate aceste patru parcuri industriale pe care, prin intermediul societăţii noastre de profil, reuşim să le administrăm cu succes, dar şi Tetarom V, al cărui proiect înregistrează progrese semnificative, certifică, o dată în plus, faptul că în materie de parcuri industriale şi tehnologice Clujul reprezintă, cu certitudine, un model de bune practici la nivel naţional şi chiar internaţional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 

image

Emerson, De’Longhi, Energobit, Bosch şi Aggressione, în parcurile Tetarom

În cifre, succesul parcurilor industriale Tetarom se referă la: cele trei parcuri industriale construite şi pe deplin funcţionale, cu o suprafaţă totală de 283 de ha; cca. 50 de companii, printre care unele de top - Emerson, De’Longhi, Energobit, Bosch, Aggressione, Dietrich, etc care s-au stabilit în parcurile industriale administrate de Consiliul Judeţean Cluj şi care au investit aici peste 300 de milioane de Euro; peste 4.000 de locuri de muncă nou create în cele trei parcuri industriale Tetarom.

Asocierile care deţin titlu de parc industrial beneficiază de reduceri de impozite ce pot fi acordate de administraţia publică locală pe a cărei rază administrativ-teritorială se află parcul industrial, respectiv pentru bunurile imobile şi terenurile transmise în folosinţa parcului industrial.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Vicepremierul Liviu Dragnea la Cluj: „Cred că povestea parcurilor industriale Tetarom este cea mai de succes din România“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite