O nouă stagiune la Teatrul de Păpuşi „Puck“:”Încercăm să ţinem pasul cu lumea, să găsim formule prin care să facem spectacole şi pentru adolescenţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păpuşa Apolodor, care a trecut Oceanul FOTO: Florina Pop
Păpuşa Apolodor, care a trecut Oceanul FOTO: Florina Pop

Teatrul de Păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca anunţă începerea unei noi stagiuni, în cadrul căreia vor fi puse în scenă opt premiere, patru pentru secţia română şi patru pentru secţia maghiară.

În noua stagiune vor fi păstrate în repertoriu titlurile de succes din stagiunile anterioare şi vor fi reluate spectacolele ale căror calităţi artistice au fost confirmate atât de public, cât şi de oamenii de specialitate, în cadrul festivalurilor la care Teatrul de Păpuşi Puck a fost prezent în stagiunile anterioare: Motanul vrăjitoarei, Mateiaş Gâscarul, Muzicanţii din Bremen, Búbocska.

”Repertoriul propus promovează diversitatea, oferă spectacole pentru toate vârstele, de la preşcolari la adolescenţi şi adulţi. Pe lângă poveştile consacrate din literatura universală şi cea autohtonă, apar propuneri din literatura contemporană, spectacole inspirate din tradiţiile populare şi o montare adresată publicului adolescent-adult, Moliere, în colaborare cu Centrul Cultural Francez”, a declarat regizorul Varga Ibolya.

Teatrul clujean are, de anul acesta, noi membri care sunt absolvenţi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş -Bolyai.

”Încercăm să ţinem pasul cu lumea de azi, să fim cât mai profesionişti, cât mai competitivi, încercăm să ne diversificăm oferta artistică pentru a ne menţine spectatorii şi pentru a atrage public nou. Ne-am propus ca în perioada următoare să găsim formule prin care să producem spectacole şi pentru grupele de vârstă mai mari, în special pentru cele de 10-14 ani şi 14-18 ani. Ne propunem să ne apropiem cât mai mult de copii, de comunitate în general, în acest demers al nostru înscriindu-se şi reprezentaţiile gratuite din Parcul Central, precum şi concursul de proiecte pentru noua emblemă a teatrului nostru, intitulat ”În căutarea lui Puck”.
Încercăm, de asemenea, să ne implicăm cât mai mult în proiectele culturale ale oraşului şi mă refer aici mai ales la Cluj-Capitală Europenă a Tineretului 2015 şi la Cluj-Capitală Culturală Europeană 2021”, a declarat directorul Teatrului de Păpuşi Puck, Emanuel Petran.

În timpul stagiunii continuă programul „Căruţa cu paiaţe“, fiind programate deplasări şi turnee în judeţul Cluj şi în judeţele învecinate. De asemenea, Teatrul de Păpuşi Puck va găzdui spectacole ale teatrelor de păpuşi partenere, la fel cum va susţine spectacolele în  teatrele din Târgu Mureş, Oradea şi Satu Mare.

Cele opt premiere sunt:

1)Ursul păcălit de vulpe, în regia Delia Gavliţchi - noiembrie 2013
2) Unde e buricul lumii? , regia Mate Viorica - decembrie 2013
3) Păcală,  regia Traian Savinescu - februarie
4) Zâna Lacului, regia Mate Viorica - martie
5) Cenuşăreasa, regia Mate Viorica - mai
6) Moliere, regia Johanny Bert - octombrie
7) Minunatele fapte ale sfântului Nicolae, regia Vadas Laszlo - noiembrie 2014
8) Trei crai- regia Traian Savinescu – noiembrie 2014

Mai puteţi citi:

Păpuşi de poveste la Muzeul de Artă

IMAGINI de la ediţiile anterioare ale MUZEULUI PĂPUŞILOR

Spectacole gratuite la Puck de Ziua Internaţională a Teatrului de Păpuşi

Epaminonda Tiotiu: Maestrul păpuşar cu nume de general

Muzeul Păpuşilor, o călătorie în lumea decorurilor de poveste

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite