Cum îşi pot accelera oamenii cu idei proiectele. Cel de-al doilea Impact Hub din România s-a deschis la Cluj FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impact Hub îşi proopune să aducă la un loc oameni cu idei creative din cât mai multe domenii. FOTO Facebook Primaria Cluj-Napoca
Impact Hub îşi proopune să aducă la un loc oameni cu idei creative din cât mai multe domenii. FOTO Facebook Primaria Cluj-Napoca

Oamenii cu idei, de business sau de altă natură, au ocazia să interacţioneze cu persoane cel puţin la fel de întreprinzătoare, în cel de-al doilea Impact Hub din România, care s-a deschis la Cluj-Napoca.

Inaugurat oficial joi seară în Liberty Tehnology Park din Cluj-Napoca – spaţiul reconvertit al fostei fabrici de mobilă Libertatea – Hub-ul va deveni operaţional de marţi, 1 martie.

La eveniment a participat, alături de primarul Emil Boc, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, aflat într-o vizită la Cluj. În Hub-ul cu look neconvenţional au fost prezente câteva sute de persoane, în special tineri, curioşi să afle ce oferă obiectivul şi în ce măsură l-ar putea chiar ei accesa.

„E nevoie de spaţii de genul ăsta în Cluj, e o piaţă mare de start-upuri în Cluj, e nevoie de spaţii de co-working, mai ales pentru echipe mici, preţurile din câte văd sunt destul de accesibile. În plus e nevoie de energie creativă şi în genul ăsta de spaţii există”, relatează Alex, developper. „Cei care termină facultatea poate nu îşi găsesc de lucru la început şi e o atmosferă destul de negativistă, iar un astfel de mediu te ajută cumva să te apuci concret de ceva”, îl completează Ioana, arhitect.

Al doilea din ţară

Impact HUB este umbrela sub care funcţionează peste 70 de centre din 49 de ţări, menite să ofere un cadru stimulator pentru dezvoltarea proiectelor antreprenoriale sau sociale de către oameni cu idei şi spirit inovativ. În România funcţionează de aproape patru ani un astfel de centru la Bucureşti, iar în 2016 a venit rândul Clujului să găzduiască un Impact Hub.

„E genul de spaţiu în care vei găsi întotdeauna o diversitate foarte mare de profiluri de oameni, IT-işti, contabili, oameni de comunicare, oameni din ONG-uri, oameni care lucrează la alte companiii, investitori. Filosofia noastră este de a aduce în acelaşi loc oameni din cât mai multe categorii. Prin diversele 'instrumente' de colaborare îi ajuţi pe ei să îşi dezvolte activitatea, proiectele, ideile, să le facă să prindă viaţă”, explică Vlad Craioveanu, unul din coordonatorii Impact Hub-urilor din România. Tânărul a fost selectat de către Ambasada SUA pentru o bursă de 3 săptămâni peste Ocean, pentru a se familiariza cu know-how-ul american în materie de antreprenoriat, networking si start-up-uri.

Cluj Impact Hub

(La inaugurare au fost prezenţi numeroşi tineri FOTO Facebook Primăria Cluj-Napoca)

Contra-cost

Impact HUB-ul din Cluj dispune de o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, dublă faţă de cea din Bucureşti şi ca element distinct are mai multe „căsuţe” interioare, care servesc drept mici birouri, destul de „transparnetizate” de altfel, pentru cei care doresc să lucreze în echipe şi au nevoie d eun plus de intimitate.

Interiorul este conceput ca un open space, însă deloc tern,  mesele, fotoliile, canapelele fiind distribuite într-un soi de labirint care deşi nu formează unghiuri închise oferă tot felul de „cotloane” unde două-trei, sau chiar mai multe persoane se pot reuni la o „şedinţă” ad-hoc.

Rezidenţa în Impact Hub se face contra-cost şi poate avea un caracter individual sau de echipă. Cele mai ieftine abonamente costă 200 de lei şi includ 25 de ore de rezidenţă pe lună, incluzând calitatea de membru al comunităţii, cu o serie de facilităţi incluse, la care se adaugă acces la reţeaua Impact Hub, invitaţii la evenimentele găzduite de centru, reduceri la evenimentele unde centrul este partener, acces la internet de mare viteză şi folosirea imprimantei (10 alb negru / 20 color).

Cluj Impact Hub

(Pe lângă spaţiile deschise sunt amenajate şi câteva birouri, cu formă de "căsuţe". FOTO Ovidiu Cornea)

Pentru echipele care doresc închirierea unuia din cele cinci birouri costurile variază între 2.250 de lei până la 3 persoane – 5.300 de lei până la 10 persoane.

Pentru abonamentele pe 1 an, achitate cel puţin în procent de 50% până la 29 februarie 2016 se acordă un discount de 15% din sumă.

Pe lângă funcţiile de co-working, integrarea într-o comunitate antreprenorială şi organizarea evenimente, Impact HUB-ul oferă un program de accelerare a start-up-urilor, prin intermediul unor workshop-uri cu mentori şi experţi, facilitarea accesului la resurse internaţionale şi organizarea de întâlniri cu potenţiali investitori.

Cluj Impact Hub

(Primarul Emil Boc şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. FOTO Facebook Primăria Cluj-Napoca)

Emil Boc: Clujul îşi menţine trendul ascendent pe servicii

„M-am bucurat să văd o echipă atât de tânără şi dinamică, să reuşească să creeze ceea ce au realizat ei la Liberty Technology Park Cluj, cu imaginaţie, creativitate şi spirit inovativ. Cred cu tărie că au ajuns în locul potrivit, la momentul potrivit, deoarece Clujul îşi menţine trendul ascendent în termeni de calitate şi excelenţă a serviciilor, în cercetare, inovare şi IT”, a scris primarul Emil Boc pe pagina oficială de facebook a Primăriei, cu privire la deschiderea Impact Hub-ului.

Citeşte şi:

Inginerul petrolist care şi-a schimbat viaţa şi a făcut o cafenea unde totul costă 5 lei: „Nici familia nu a avut încredere că voi reuşi“

Cum faci rost de bani pentru o afacere când nicio bancă nu-ţi dă credit. Deliciul produs de o arhitectă în garajul casei a ajuns în supermarketurile din toată ţara

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite