Medic român din Franţa, despre declaraţia lui Iohannis: „Mi se pare că în România are loc un regres”

Medic român din Franţa, despre declaraţia lui Iohannis: „Mi se pare că în România are loc un regres”

Eugen Barbu Cociş a venit în România pentru câteva zile  FOTO Florina Pop

Eugen Barbu Cociş, un medic stomatolog plecat din Cluj acum 6 ani în Franţa, spune că a urmărit, de la distanţa, tot scandalul cu „Antenele” şi Dan Voiculescu. „Ştiam că sediul lor e sub sechestru, e o decizie judecătorească dată legal, din câte ştiu irevocabilă, care trebuie aplicată”, afirmă el, venit pentru câteva zile în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul consideră că legea e lege pentru toţi şi trebuie respectată şi că premierul Cioloş nu ar fi trebuit să meargă în Parlament. „Toată acea interpelare a prim-ministrului în Parlament e o aberaţie pentru că nişte oameni puşi acolo să respecte legile pun la îndoială legile. Premierul trebuia să refuze din start să meargă în Parlament”, declară Eugen Barbu Cociş (38 de ani).

Despre declaraţia lui Iohannis crede că „e un compromis, cum e totul în lumea politică”, dar că „legea e clară, trebuie respectată”. Stomatologul este de părere că se pune presiune pe Iohannis. „Nu cred că a fost forţat. Probabil situaţia îl obligă să facă anumite declaraţii, nu că el, ca preşedinte, ar fi vrut să facă astfel de declaraţii.

Cred că încearcă să calmeze situaţia cu declaraţiile respective mai ales că telespectatorii Antenelor nu-s puţini. (...) Iar apoi legea o să-şi urmeze cursul normal”, zice el. În opinia sa, tot ce fac Antenele se numeşte „manipulare grotească” şi că „nimeni nu îi împiedică să emită de altundeva”.

„Toţi l-am votat pentru altceva. Am zis că-l votez pentru că e sas”, spune medicul care a crescut în Târnăveni, aproape de lumea oraşelor clădite de saşi, despre care se spune că sunt corecţi, gospodari şi ştiu ce au de făcut.

De când a plecat, de 5 ani, într-o comună din Normandia, obişnuieşte seara să facă revista presei jumătate de oră, de pe ziare.com, şi din ce a citit crede că în România lucrurile nu merg înainte. „Mi se pare că în România are loc un regres”, crede el.

Mai puteţi citi:

Profesor român din Londra, umilit la coadă, în 2014, pentru a-l vota pe Iohannis: „Sunt furios şi scârbit de blatul pus la cale de Cotroceni”

citeste totul despre: