Doi români şi o finlandeză îi învaţă pe tinerii din Europa cum să-şi găsească propriii eroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Timiş şi Alin Gramescu, împreună cu Anna Saraste, sunt realizatorii proiectului „European Heroes” (Eroi europeni), care a fost selectat şi a primit finanţare la Bruxelles.

Proiectul a fost prezentat la începutul acestui an în cadrul Programului „FutureLab” din capitala Belgiei şi a Uniunii Europene şi a câştigat un grant special. 

Cei trei au realizat un plan care îşi propune să stimuleze implicare civică în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani din mai multe ţări europene. Până acum au intervievat tineri din Finlanda, Germania, Cipru, România, Belgia, Luxemburg, Grecia şi Polonia.

O sursă de inspiraţie pentru tineri

Preocupat de nivelul scăzut al implicării politice a tinerilor, European Heroes îşi propune să-i inspire pe aceştia să devină mai activi şi să-şi facă auzite vocile la nivel local, naţional şi european. Pentru a atinge acest obiectiv, autorii proiectului au pus la punct o platformă online pe care postează interviuri şi prezentări ale unor tineri europeni care au reuşit să se facă remarcaţi. Site-ul conţine interviuri în format video, dar şi articole scrise pe diverse teme ce ţin de implicarea civică. 

„Ne diferenţiem de alte iniţiative care caută să identifice tinerii cu rezultate excepţionale prin faptul că noi căutam exemple de poveşti de succes mai puţin cunoscute, astfel ca tinerii să se poată identifica mai bine cu modele pe care le găsim. De asemenea, ne propunem să lansăm o campanie numită #FindYourLocalHero, prin care fiecare cetăţean european va putea propune tineri cu vărste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care s-au remarcat prin implicarea lor în comunitate şi a căror poveste să o promovăm pe site-ul nostru şi pe diferitele platforme de social media”, a explicat managerul proiectului, David Timiş.

Proiectul ar putea continua şi în 2019

Proiectul este finaţat până în luna octombrie, însă, dat fiind feedback-ul foarte pozitiv primit până acum de la tinerii implicaţi, se lucrează deja la prelungirea acestuia cel puţin până la finalul anului. De asemenea, dat fiind faptul că începând cu 1 ianuarie 2019, România urmează să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, acesta ar fi un motiv excelent pentru susţinerea proiectului European Heroes şi anul următor. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite