Clujeanul Sorin Seleşiu, unul dintre cei 10 oameni arestaţi preventiv de procurorii DIICOT  în dosarul „Mafia Cărnii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane au fost arestate în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse din carne alterată, după ce au fost reţinute de procurorii DIICOT. Şase dintre aceste persoane au primit mandate de arestare preventivă emise de Tribunalul Bucureşti, iar celelalte patru, de la Curtea de Apel Bucureşti. Printre acestea se numără clujeanul Sorin Seleşiu, unul dintre asociaţii firme Michelangelo.

Zece persoane au fost arestate în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse din carne alterată, după ce au fost reţinute de procurorii DIICOT. Dosar numit „Mafia cărnii“. Şase dintre aceste persoane au primit mandate de arestare emise de Tribunalul Bucureşti, iar celelalte patru, de la Curtea de Apel Bucureşti, relatează Mediafax.

Cele zece persoane au fost reţinute joi de procurorii DIICOT şi duse apoi în instanţe cu propunere de arestare preventivă, dintre care patru la Curtea de Apel Bucureşti - Andrei Sileanu, Sorin Seleşiu, Nicolae Marius Onica şi Cezar Lincă -, iar şase la Tribunalul Bucureşti - Alexei Boţan, Mansour Mah-D, Gheorghe Nică, Nicolae Sandu, Vasile Cucu şi Dorian Botea, potrivit rtv.net.

Sorin Seleşiu este din Cluj, are 36 de ani, şi este unul dintre asociaţii firmei Michelangelo, unde au decins miercuri dimineaţa, procurorii DIICOT. Celălalt asociat al firmei se numeşte Bogdan Radu Curticiu (34 de ani). Acesta din urmă a fost avertizat de Mircea Olimpiu Lucaciu, şef Serviciu Inspecţii în cadrul DSV Cluj, de controlul care se va face. În comunicatul DIICOT dat ieri, 13 martie, se specifică faptul că C.R.B., Curticiu Radu Bogdan, este unul dintre suspecţi.

Potrivit noului cod, mandatul de arestare preventivă înseamnă 30 de zile, nu 29 de zile cum era înainte.

Printre cei puşi sub acuzare în acest dosar se află şi Mircea Olimpiu Lucaciu. Potrivit DIICOT, Mircea Olimpiu Lucaciu, având calitatea de consilier în cadrul ANSV, este suspectat de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, deoarece "în cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoştinţă despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparţinând unei societăţi comerciale privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B. (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterată.

O altă persoană pusă sub acuzare este N.V.V, având calitatea de inspector în cadrul OPC Cluj, suspectat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.

Procurorii susţin că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa Năsăud, pentru a aplica sancţiunea avertismentului la o societate comercială datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere.

După declanşarea anchetei DIICOT, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au oprit de la comercializare 229 tone de carne şi produse din carne şi au aplicat sancţiuni de 71.500 lei operatorilor economici în cadrul unor controale efectuate miercuri.

Mai puteţi citi:

Un şef de serviciu din cadrul DSV Cluj, Mircea Lucaciu, e acuzat de favorizarea făptuitorului. I-a anunţat pe evazionişti

UPDATE Un inspector OPC Cluj, suspectat în dosarul „mafiei“ cărnii pentru trafic de influenţă. Purtătorul de cuvânt al instituţiei: „Nu ştiu cine e“

Zeci de tone de carne şi produse din carne au fost retrase din depozitele clujene

Percheziţii DIICOT în toată ţara pentru evaziune de 15 milioane de euro. Mascaţii au descins la o firmă ce are magazine în toată Transilvania

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite