Secretul frumuseţii Cleopatrei, băile cu lapte de capră. Cura miraculoasă, un elixir al tinereţii, care ne redă optimismul şi întăreşte imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Elizabeth Taylor în rolul celebrei Cleopatra, regina Egiptului Foto:minhafilhavaicasar.com
Actriţa Elizabeth Taylor în rolul celebrei Cleopatra, regina Egiptului Foto:minhafilhavaicasar.com

Se spune ca regina Egiptului, Cleopatra, era atât de frumoasa datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii la tenurile cu probleme, sensibile ori îmbătrânite. Astăzi, laptele de capră este recomandat de medici atât copiilor cât şi adulţilor, fiind mai bun decât cel de vacă.


Beneficiile laptelui se capră sunt recunoscute de mii de ani.În reţete vechi se recomandă utilizarea brânzeturilor în cosmetică, mai ales brânza de capră, pentru eliminarea pistruilor. Brânza se amestecă cu ulei de floarea soarelui şi se aplică imediat dupa baie.

În combinaţie cu mierea de albine elimină vânătăile. În aplicaţii exerne sub formă de comprese, zerul din lapte de capră ajută la vindecarea eczemelor şi degerăturilor. Specialiştii spun că o cură cu lapte de capră vindecă numeroase afecţiuni.

“Laptele de capră fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în cazul anemiei, combate stările depresive, ajută la vindecarea organismului de TBC, stagnează cancerul în formă incipientă şi reglează nivelul hormonilor din organism”, explică dr. Cătălin Luca.

De asemenea, combate sterilitatea atât la femei cât şi la bărbaţi, elimină durerile de cap, reduce simptomele sindromului premenstrual şi combate eficient depresia.

“Laptele de capră consumat împreună cu o linguriţă de miere, în cure de câte o lună, stimulează imunitatea şi protejează organismul de răceli şi infecţii ale aparatului respirator, precum şi de bolile de plămâni. Laptele de capră previne osteoporoza, hipertensiunea arterială şi cancerul de colon. De asemenea, este eficient în cure şi diete de slăbit deoarece are un conţinut scăzut de calorii”, spune specialistul.

Nu oricine poate însă să consume lapte de capră. Specialiştii atrag atenţia că trebuie cerut sfatul medicului înainte de a începe o cură cu lapte de capră. Acesta trebuie consumat cu prudenţă de către persoanele obeze, hipertensive sau care au probleme hepatice.
 

Dulce, gras şi hrănitor

Laptele de capră este dulce, gras şi hrănitor şi are proprietăţi miraculoase pentru sănătatea noastră, poate şi din cauză că aceste animale consumă foarte multă scoarţă de copaci, sare, cătină, măceşe, în principiu, nu refuză nimic. Laptele de capră este mult mai sănătos şi hrănitor faţă de laptele de vacă, având efecte din cele mai diverse.

Copiii pot bea şi ei zilnic lapte de capră, însă diluat cu lapte de vacă. Laptele de capră prezintă un risc mult mai scăzut pentru copiii ce nu au împlinit vârsta de 3 ani să facă alergii, în comparaţie cu laptele de vacă. De asemenea, pentru a fi mai plăcut la gust şi mai benefic pentru sănătate, îl puteţi amesteca cu miere de albine. Laptele de capră conţine foarte mult calciu, vitamina D, fosfor, riboflavină, potasiu, triptofan şi proteine.
 

Vă recomandăm şi:

Ceapa verde, medicamentul perfect: puternic detoxifiant, reglează glicemia, scade colesterolul şi întăreşte imunitatea

Remedii-minune care pun bila şi ficatul pe “picioare” după festinul de Paşte. Cum ne scapă menta şi busuiocul de toxine

10 băuturi naturale care te ţin „în priză”. Ce sucuri de legume şi fructe purifică şi regenerează organismul epuizat

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite