Secretele borşului cu peşte din Dunăre: în cât timp e gata delicioasa mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba de peşte se face din cozi şi căpăţâni FOTO cufarulcubucuriiwordpress.com
Ciorba de peşte se face din cozi şi căpăţâni FOTO cufarulcubucuriiwordpress.com

Cea mai bună ciorbă de peşte din Dunăre o face, evident, o nevastă de pescar. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delicioasei ciorbe.

Cum este postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, iar credincioşii au zile cu dezlegare la peşte, vă propunem o reţetă rapidă şi deosebit de gustoasă.

“Am încercat şi altfel de reţete şi nu ne-au plăcut la fel de mult, aşadar am decretat această ciorbă «ciorba de peşte à la Gela». Aşa o fac de peste douăzeci de ani şi nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia aşteaptă să îi servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regulă căpăţânile şi cozile peştilor”, explică gospodina.   

Ingrediente:

2 morcovi
un păstârnac
3  cepe medii
2 ardei, unul roşu, unul verde, eu am avut mai mulţi aici fiindcă erau piperniciţi            
6-7 roşii, cam 800 grame
1 litru borş ( eu folosesc doar home-made sau zeamă de varză)                                               
o legătură zdravănă de leuştean
o legătură pătrunjel                                                                     
ouă pentru dres,
3 linguri oţet

calarasi ciorba

Mod de preparare:

"Se toacă zarzavaturile în ce mod se doreşte, asta nu are importanţă, imaginea arată cum le-am tăiat eu, inclusiv codiţele leuşteanului.

calarasi ciorba

Se pun la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean, eu le-am pus în oala sub presiune, după 10 minute (din momentul când oala începe să fiarbă) se adaugă şi roşiile, se lasă să fiarbă înca 10 minute şi se adaugă borşul.

calarasi ciorba

Se dă borşul în fiert după care se vor adaugă şi bucăţile de peşte şi oţetul. Se fierbe până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Atunci, cu siguranţă, peştele este fiert. Acum se va adăuga şi oul bătut (6 ouă am bătut eu la ciorba asta), se mai dă în 3-4 clocote după care se pune şi verdeaţa tocată şi se stinge focul. Se serveşte după poftă, nouă ne place cu ardei iute şi mămăligută!", spune Gela Dumitrache. Reţeta ciorbei de peşte poate fi găsită şi pe blogul culinar al Gelei, cufărul cu bucuriiwordpress.com,, alături de alte preparate sofisticate.

Vă recomandăm şi:

Deliciu culinar de la bunica. Secretul celor mai bune pârjoale moldoveneşti: ce pui în compoziţie şi cât se prăjesc

Cum faci mămăliga perfectă. Secretul celui mai popular aliment, cât o fierbi şi ce pui în ea ca să iasă delicioasă

Mâncare de gutui cu carne, o reţetă delicioasă de toamnă

Viaţa grea a ţăranului din Bărăganul interbelic: mânca mămăligă, spăla rufe la râu şi era măcinat de tuberculoză

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite