Reţeta celui mai sănătos bulion. Cum prepari pasta de roşii fără conservanţi, în ce se fierbe ca să fie mai gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasta de roşii şi ardei, un preparat delicios FOTO cufarulcubucurii.wordpress.com
Pasta de roşii şi ardei, un preparat delicios FOTO cufarulcubucurii.wordpress.com

Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii, este deosebit de gustoasă.

O gospodină din comuna Unirea, pasionată de arta culinară, face de când se ştie acest preparat. Toate bunătăţile care îi ies din mâini pot fi descoperite pe blogul cufarulcubucurii.wordpress.com. "Eu la 26 de kg roşii şi ardei am folosit 300 grame de zahăr, 5 linguri de sare grunjoasă, 4 foi de dafin şi 2 linguri de piper proaspăt măcinat", spune Gela Dumitrache.

Mod de preparare:

Jumătate din cantitatea de ardei se coace. Se curăţă de cotoare şi se fac fâşii ardeii copţi, se lasă deoparte. Apoi se spală, se curăţă de cotoare atât roşiile cât şi ardeii rămaşi, se scurg bine în strecurătoare, după care se dau prin maşina de tocat. Se toacă inclusiv ardeiul copt. Tot amestecul se pun într-un vas şi se aşază la foc.

"Eu fac această minunată pastă într-un ceaun. Tuciul se comportă foarte bine la fierberea preparatelor pentru iarnă. Se fac la foc domol, nu se lipesc şi au o aromă deosebită", spune gospodina.

Când începe să dea în clocot se pune mănunchiul de ţelină legat cu sfoară alimentară şi se lasă să fiarbă bine în vasul cu bulion, atât cât să-şi lase aroma, apoi se scoate cu o spumiera şi se aruncă. Se adaugă sare şi zahăr, piper şi foile de dafin, se lasă să fiarbă până se înjumătăţeşte cantitatea iniţială din vas, se gustă din nou şi abia spre final se potriveşte gustul. Se sterilizează borcanele sau sticlele 20 de minute din momentul fierberii la bain marie, după care se umplu cu delicioasă pastă de roşii. Rezistă în cămară timp de 3 ani.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite