Moartea începe în colon. 10 remedii naturiste care fac minuni când apar probleme cu tranzitul intestinal, precum constipaţia sau balonarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerea abdominală, una dintre simptomele constipaţiei Foto:healthandfitness.ro
Durerea abdominală, una dintre simptomele constipaţiei Foto:healthandfitness.ro

Neluată în seamă, constipaţia, o afecţiune caracterizată prin scaune rare, însoţite de balonare, dureri de spate şi abdominale poate duce la probleme grave de sănătate. O alimentaţie adecvată poate rezolva rapid situaţia. Câteva remedii aflate la îndemâna oricui fac minuni: varza murată, apa, lămâia, mierea şi fructele.

Medicul Cătălin Luca consideră că 90% din îmbolnăviri se datorează unui colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitori din ţările dezvoltate sunt afectaţi de cancer de colon, care este a doua cauza de deces prin cancer.

“Surprinzător, dar adevărat: în mod curent fiinţa umană asimilează doar 10% din nutrienţii din hrană. Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a aşa-numitei ”plăci de mucoid” ce reprezintă un amestec de materie parţial digerată şi în stare de putrefacţie, amestecată cu substanţe toxice şi medicamente şi închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului.

Aceste încrustaţii  ajung să se întărească şi să se comporte ca un ”perete despărţitor” între intestin şi hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea noastră, oricâte suplimente nutriţionale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistent”, explică medicul.

Constipaţia duce la afecţiuni grave

“Moartea începe în colon”, afirmă Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Optând pentru unele alimente care favorizează tranzitul şi consumând multă apă, nu rişti să ajungi într-o astfel de situaţie. Netratată, constipaţia poate duce la diverse afecţiuni grave ale colonului, de aceea este bine săa ne schimbăm obiceiurile alimentare astfel încât să nu ne mai lovim de această problemă .
Specialiştii spun că un colon intoxicat are consecinţe nefaste asupra organismului.

"Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon determină slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni şi asupra căilor respiratorii superioare(angină, sinuzită, rinită, otită) şi asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele aavând originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sanguină, se fixează în ţesuturi şi intoxică progresiv ţesutul cerebral”, precizează dr. Cătălin Luca.

 Iată care sunt cele mai simple soluţii pentru a favoriza tranzitul:

 1. Fructele uscate. Consumă smochine uscate, prune uscate sau proaspete, curmale şi stafide, acestea sunt foarte eficiente când vine vorba de constipaţie. Au efect laxativ şi accelerează tranzitul intestinal.
 

2. Leguminoasele, bogate în fibre. Cunoscute şi sub numele de legume uscate, leguminoasele sunt acele plante cultivate cu scopuri alimentare pentru boabele sau păstăile care se formează în ele. Din familia leguminoaselor fac parte mazărea, fasolea uscată (fasolea roşie, albă, neagră), linte (verde, roşie, neagră). Introdu-le în alimentaţia de zi cu zi.

3. Fulgii de ovăz favorizează tranzitul. Sunt bogaţi în fibre şi amestecaţi cu puţină apă funcţionează ca un veritabil burete intestinal.
 

4. Varza murată este cel mai simplu tratament. Conţinutul de fibre alimentare şi minerale rămâne intact şi îmbunătăţeşte digestia, mai ales a digestiei proteinelor şi a grăsimilor. Aceasta explică de ce varza murată este un aliment nelipsit de la mesele cu mâncăruri grele, pentru simţim că ajută digestia şi metabolismul.

5.  Mierea, purgativ eficient. Se consumă o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol.
 

6.  Spanacul, consumat proaspat sau gătit, curăţă întreg tractul digestiv. Sucul de spanac previne sau chiar tratează constipaţia cronică.
 

7. Uleiul de măsline face minuni. Înainte de culcare, se bea un pahar de lapte în care s-au adăugat două linguriţe de ulei de măsline.
 

8. Lămâia ajută la curăţarea colonului. Sucul unei lămâi stoarse amestecat cu o cană de apă caldă curăţă pereţii colonului, prin eliminarea toxinelor şi materiilor nedigerate.

9. Cafeaua este o băutură cu efect laxativ. Consumată în exces are exact efectul opus. Cafeaua este un diuretic important, dacă dacă se beau mai mult de 2 căni pe zi poate provoca constipaţie prin deshidratarea corpului şi scoaterea apei din organism.

10. Apa devine miraculoasă în caz de constipaţie. O metodă uşoară de detoxifiere constă în consumul a 8 pahare de apă călduţă pe zi, eventual cu lămâie.


Vă recomandăm şi:

Remedii naturiste pentru durerea de măsea

Remedii naturiste pentru un stomac sănătos. Cum pot fi rezolvate problemele gastrice folosind elemente din natură

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite