Cum dezinfectezi cel mai murdar obiect din bucătărie. Trucuri pentru curăţarea buretelui de vase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buretele de vase reţine cele mai multe baterii FOTO totuldespremame.ro
Buretele de vase reţine cele mai multe baterii FOTO totuldespremame.ro

Bureţii de bucătărie reprezintă una dintre cele mai populare ustensile când vine vorba de curăţarea vaselor şi a suprafeţelor. Însă dacă nu sunt utilizaţi corect, aceştia devin adevărate pericole pentru sănătate.

Scopul bureţilor de bucătărie este îndepărtarea reziduurilor alimentare de pe vasele murdare. În timpul spălării vaselor, o cantitate semnificativă de mâncare este absorbită de bureţi şi, combinat cu umiditatea din mediu, acest factor creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor, în special dacă buretele nu este uscat bine.

Dacă este murdar, un burete de vase poate împrăştia bacterii peste tot, de la vase, la tacâmuri sau la blatul din bucătărie. Pentru că buretele rămâne umed după ce speli vasele, bacteriile se vor înmulţi la fiecare 20 de minute.

Nu te gândi că detergentul de vase te va ajuta la îndepărtarea bacteriilor, pentru că nu este adevărat. Detergentul doar îndepărtează grăsimea de pe vase, însă nu are nicio putere asupra patogenilor din interiorul buretelui.

Conform site-ului cumsa.ro, bineînţeles, există mai multe metode de a curăţa şi a dezinfecta un burete de vase. Prima metodă este să foloseşti cuptorul cu microunde, pentru că cercetătorii au aflat că acesta poate omora bacteriile din buretele de vase în proporţie de 99.9%.

Îmbibă buretele în apa, iar apoi bagă-l în cuptorul cu microunde pentru 1 minut, dacă este vorba de burete abraziv sau pentru 2 minute atunci când vorbim de cele fabricate din celuloză. Bineînţeles, nu uita nici de curăţarea cuptorului cu microunde. Totodată se poate folosi şi masina de spălat vase, pentru că şi în acest caz se elimină bacteriile în proporţie de 99.9%. Este cea mai uşoară metodă.

Oţetul omoară bacteriile, ştim bine acest lucru. Drept urmare, îl putem folosi şi pentru a elimina bacteriile din buretele de vase. Pune un burete de vase într-un bol cu oţet şi lasă-l să stea acolo timp de 5 minute. Oţetul va elimina bacteriile în proporţie de 99.6%.

Este important să curăţăm buretele de vase în fiecare zi pentru a ne asigura că nu răspândim bacterii prin toată bucătăria, pe tacâmuri sau pe blatul de lucru. 

Totuşi, trebuie să mai ştii că un burete de vase se înlocuieşte la fiecare 2 săptămâni sau chiar mai repede, atunci când miroase urât. Nu aştepta ca buretele de vase să se rupă sau până nu îl mai poţi folosi, este clar că trebuia să îl arunci demult!

Vă mai recomandăm şi:

Surse: Ce s-a găsit în buzunarele criminalului din Oneşti. Ar putea explica cum a reuşit să-şi imobilizeze victimele

 

Tocătorul de bani: staţii de epurare în localităţi fără apă. „Ca şi cum m-aş duce la moară fără grăunţe” 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite