Avertizare meteo: valul de căldură se intensifică, de duminică noapte vin furtunile şi ploile torenţiale

Avertizare meteo: valul de căldură se intensifică, de duminică noapte vin furtunile şi ploile torenţiale

De duminică noapte vin furtunile FOTO Adevărul

Valul de căldură va persista în zonele joase de relief din sudul, centrul şi estul teritoriului, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Pentru mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi, a fost extins codul galben de căldură şi disconfort termic.

Ştiri pe aceeaşi temă


Avertizarea este valabilă pentru ziua de sâmbătă, ore 09.18.00. Conform Administraţiei Naţionale de Mateorologie(ANM), în Muntenia, nordul şi estul Olteniei, sudul Banatului şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade. Pe lângă toate acestea, spun specialiştii, de sâmbătă după-amiază se instalează şi instabilitatea atmosferică, însoţită de ploi torenţiale.

“În după-amiaza zilei de duminică (13 august) şi la începutul nopţii de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor apărea şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei şi local în Dobrogea şi Moldova disconfortul termic va fi ridicat şi se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade”, a anunţat ANM.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: valuri de căldura sufocantă până în septembrie, ce anunţă meteorologii

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

citeste totul despre: