VIDEO Vulcanii Noroioşi, o alternativă pentru minivacanţă de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sejur departe de lumea dezlănţuită, într-un peisaj selenar poate fi cu siguranţă o alternativă pentru acest sfârşit de săptămână. La numai 150 de km de Bucureşti, în dealurile Carpaţilor de Curbură, turiştii care vor să petreacă câteva ceasuri în linişte pot opta pentru Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău.

An de an, turişti  din toată lumea,  curioşi să vadă cum fierbe pământul, vin în judeţul Buzău, la Vulcanii Noroioşi. Gazele naturale provenite de la peste 3000 de metri adancime imping spre suprafaţă apa din pânza freatică amestacată cu argila. 

Şiroaiele de noroi  modifică permanent peisajul pentru că după ce se întăresc, dau naştere unor denivelări unice în Europa.

Vulcanii Noroioşi sunt împărţiţi în patru locaţii: La fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu. Pâclele Mari acoperă 15 hectare şi au fost declarate rezervaţie geologică în 1955. Pâclele  Mici  se întind pe 10 hectare,  au fost incluse pe lista monumentelor naturii în 1924 şi sunt cele mai vizitate pentru că accesul la acestea este mai uşor. 

Turiştii privesc uimiţi peisajul selenar de aici şi importalizează fiecare loc fie cu telefonul mobil, fie cu aparatele de fotografiat.

Pe lângă rezervaţia Vulcanii Noroioşi, turiştii mai pot vizita Mănăstirile Berca, Ciolanu şi Răteşti, Tabăra de Sculptură de la Măgura, şantierele arheologice de la Pietroasele, Muzeul Chihlimbarului sau mina de petrol de la Sărata-Monteoru.

Citeşte şi:

De 1 Mai, poliţiştii vor patrula în toate zonele de agrement din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite