Necazurile au dat năvală în familia elevei olimpice, din Buzău, care a murit în urma unui anevrism cerebral. „Fata mea avea zile“, crede tatăl Florentinei Radu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana va fi înmormântată sâmbătă
Diana va fi înmormântată sâmbătă

Părinţii Dianei Florentina, copila de la Şcoala nr. 15 Buzău, care a murit miercuri din cauza unui anevrism cerebral cred că fetiţa lor putea fi salvată dacă autorităţile se sincronizau mai bine. Medicii i-au asigurat însă pe soţii Radu că afecţiunea era atât de gravă, toată cutia craniană fiind inundată de sânge, încât nicio intervenţie nu putea avea un deznodământ favorabil.

Pentru Marius Radu, tatăl Dianei Florentina, ziua de duminică, atunci când şi-a găsit fata fără suflare, în baie, va rămâne un reper sumbru pentru tot restul vieţii. 

Fusese o zi obişnuită, de weekend, petrecută în familie.

  

”Duminică am fost plecaţi la ţară, la familia soţiei, apoi am venit acasă, fata a lucrat un pic la chimie apoi a ieşit afară, cu fetele. Seara, ne-am uitat un pic pe calculator, a mâncat apoi i-am zis pe la ora 10 să se culce. La miezul nopţii, m-am trezit pentru a merge la bucătărie moment în care am observat lumina aprinsă la baie. După zece minute, văzând că nu iese, am ciocănit şi i-am zis fetei mele, mai mult în glumă, să iasă, fiindcă mai au şi alţii nevoie de toaletă”, ne-a declarat tatăl Dianei.

Bărbatul s-a panicat când a observat că Florentina nu îi răspunde şi a alarmat-o şi pe soţie. 

”Văzând că nu dă un răspuns, am spus soţiei. A împins uşa însă era înţepenită, pentru că fata căzuse lângă ea şi o blocase. Am sunat repede la 112 şi ambulanţa a ajuns cam în opt minute. Noi am reuşit să o scoatem între timp din baie şi i-am pus o pernă sub cap. Nu mai era conştientă”, ne-a mărturisit Marius Radu.

Tatăl fetei spune că s-a lovit de o primă bâlbâială a autorităţilor medicale la spitalul judeţean din Buzău. 

”A intrat la Pediatrie, apoi la UPU, pentru că nu era conştientă, iar aici s-a constatat de către medicul de gardă că spitalul nu are neurochirurg. S-a dat un telefon pentru aducerea unui medic, nu s-a reuşit, apoi medicul de gardă a telefonat la DSP şi s-a reuşit contactarea unui neurochirurg din afara spitalului, care a venit după vreo oră şi jumătate. Fiica mea încă avea semne motrice”, a povestit tatăl elevei. 

La Buzău, i-a fost pus pentru prima oară diagnosticul de anevrism cerebral, caz grav, motiv pentru care s-a început demersul pentru mutarea la Bagdasar – Arseni, din Bucureşti. Lipsa pe moment a unui mijloc de transport adecvat, un elicopter sau măcar o ambulanţă dotată corespunzător, a făcut ca pacienta să ajungă după ora 5 dimineaţa în capitală. A fost pusă din nou la tomograf, rezultatul fiind acelaşi: anevrism cerebral. 

”Mi-au spus că i s-au spart milioane de vase mici din creier şi s-a umplut cavitatea craniană cu sânge. Au dus fata la reanimare, secţie unde nu am reuşit să iau legătura cu niciun medic. Ulterior, oamenii de bine care m-au ajutat, de la episcopie, părinţi ai unor colegi de şcoală, au luat legătura cu o clinică din Franţa însă pentru că fata mea nu dădea semne de vindecare, s-a considerat că nu poate fi trimisă în exterior. Domnul dr. Alexandru mi-a spus că este un anevrism foarte mare şi nu poate fi deplasată. Mişca degetele de la picioare, am strâns-o de mânuţă şi avea reflexe dar starea s-a înrăutăţit. Cu o zi înainte să moară, avea mişcări involuntare ale ochilor şi intrase în hipotermie”, a spus Marius Radu. 

buzau

Tatăl Florentinei mărturiseşte că de câteva zile este chinuit de gândul că fata îi putea fi salvată. 

”Medicul neurochirurg de la Buzău îmi tot spunea că el nu trebuia să fie acolo, la acea oră, iar eu am fost cel care a sunat din nou la 112 pentru a insista să trimită un elicopter. Doamna de la telefon mi-a spus că elicopterul nu cirulă noaptea, pentru că nu are lumini. Eu ştiu că era senin atunci şi era chiar lună plină. Apoi, a doua seară cum de s-a putut ridica elicopterul? A fost un accident iar persoana respectivă a ajuns cu elicopterul în aceleaşi condiţii. Pentru că nu erau ambulanţe dotate, de tip C, am aşteptat de la SMURD Bucureşti o ambulanţă cu medic principal şi cu toate dotările. La Bagdasar, nu au comunicat deloc cu noi pe durata celor trei zile cât a stat în comă. Voiam chiar să donăm organele fetei, dar era prea târziu”, ne-a declarat tatăl îndurerat. 

Miercuri, la ora 6.40, Diana Florentina a murit. Trupul ei a fost depus la capela Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei şi va fi înhumat sâmbătă, în Cimitirul Eroilor.

Pentru familia Radu, moartea Florentinei nu este primul necaz major. În urmă cu 12 ani, le-a murit un băiat de patru luni, în urma unei pneumonii. De atunci, mama a făcut o depresie din cauza căreia s-a pensionat pe caz de boală. Apoi, în urmă cu doi ani, capul familiei a suferit un accident de muncă, de unde i s-a tras pensionarea anticipată. A fost lovit de o remorcă, suferind fracturi la coaste şi picioare. În ultima vreme, venitul familiei nu depăşea 800 de lei pe lună. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite