FOTO Întreg ciclul vieţii, derulat rapid în satul dacic din Năeni. A fost nuntă, a fost moarte şi urmează o naştere

FOTO Întreg ciclul vieţii, derulat rapid în satul dacic din Năeni. A fost nuntă, a fost moarte şi urmează o naştere

Bucuriile şi supărările dau năvală, unele după altele, în satul dacic al preotului Mihail Milea. La scurt timp după prima cununie din comunitatea care şi-a stabilit vatra pe un deal din Năeni a fost înregistrat primul deces. Chiar administratorul complexului a murit, trupul său fiind îngropat pe teritoriul satului dacic.

Ştiri pe aceeaşi temă


Soarta pune la încercare micuţa populaţie din satul recent întemeiat, pe un deal din Năeni, judeţul Buzău, de către fundaţia creştină a preotului Mihail Milea. Aflată în zorii existenţei sale, comunitatea de ”daci” a înregistrat la jumătatea lunii mai prima nuntă tradiţională, la care au participat numeroşi turişti, toţi îmbrăcaţi în port popular.

După numai două luni, satul a fost asaltat din nou de oaspeţi, aproape 300, însă ei s-au adunat de data aceasta la un eveniment trist. Sâmbătă a fost înmormântarea lui Viorel Samoilă, administratorul satului dacic, care a murit la sfârşitul săptămânii trecute în urma unui infarct, la vârsta de 59 de ani. Mai mulţi preoţi au oficiat slujba de înmomântare, trupul bărbatului fiind înhumat pe raza satului dacic, acolo unde, în timp, va fi amenajat cimitirul localităţii.

Fost jandarm, retras după pensionare la Năeni pentru a-l ajuta pe preotul Mihail Milea în proiectul satului dacic, Viorel Samoilă a fost gazda multor turişti veniţi de pretutindeni să experimenteze traiul strămoşilor noştri. A apucat să construiască patru case în stilul celor realizate cu mii de ani în urmă, o bisericuţă, grajduri pentru animale iar în grija sa se aflau patru locuitori: doi bărbaţi, tată şi fiu, şi un cuplu de tineri recent stabilit la Năeni.

Cei doi au fost, la jumătatea lunii mai, protagoniştii primei nunţi din satul dacic. Ionuţ şi Nicoleta, el de 25 de ani, ea, de 18 ani, şi-au unit destinele după rânduiala unei nunţi tradiţionale, după rosturile pe care le urmau şi strămoşii noştri cu sute, poate mii de ani în urmă. Peste mai puţin de două săptămâni, tânăra va naşte, iar populaţia satului dacic va ajunge din nou la cinci locuitori.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: