Îmbolnăvirea copiilor din Şcoala nr. 11, de la mâinile murdare
0
Medicii epidemiologi au infirmat suspiciunea de toxiinfecţie alimentară de la Şcoala 11. Specialiştii au descoperit 19 copii bolnavi, dar spun că de vină a fost un virus care a fost transmis de la un elev la altul, prin folosirea balustradei de care se ţin atunci când urcă la sala de mese.
Ancheta demarată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău la Şcoala Gimnazială nr.11 din municipiu cu privire la o posibilă toxiinfecţie alimentară care s-ar fi declanşat în cazul mai multor elevi de clasa zero s-a încheiat vineri.
Astfel, odată cu finalizarea tuturor verificărilor şi a analizelor de laborator a probelor alimentare care ar fi putut să provoace starea de rău a copiilor care s-au prezentat la spital sau au absentat de la cursuri pe 2 februarie, reprezentanţii DSP au infirmat prezenţa toxiinfecţiei alimentare, diagnosticul final fiind cel de focar de gastroenterocolită acută.
”Acest agent patogen se poate transmite uşor printr-o igienă defectuoasă a mâinilor. Nici alimentul recoltat de noi şi care a fost consumat de copii în ultimele 48 de ore, nici personalul din blocul alimentar, nici testele de salubritate nu au evidenţiat rezultate modificate şi atunci am mers pe acest diagnostic”, a declarat dr. Carmen Scântei, medci epidemiolog DSP Buzău.
Medicii epidemiologi au instruit deja personalul medical din Şcoala nr. 11, care va relua lecţiile de igienă cu elevii pentru a-i învăţa să se spele cu atenţie pe mâini, mai ales atunci când se pregătesc de masă.