Ziua Avocatului, sărbătorită mai devreme la Braşov. Ce i-a determinat pe membrii Baroului să devanseze sărbătoarea cu o jumătate de lună
0De la jumătatea lunii martie, avocaţii braşoveni au derulat un proiect în şcolile din judeţ, prin care le-au prezentat elevilor noţiuni de drept. Impresionaţi de felul în care i-au receptat elevii, avocaţii au decis să-şi devanseze sărbătoarea şi să organizeze Ziua Avocatului înainte ca elevii să plece în vacanţă, ca să poată participa la eveniment
Pentru că au dorit să îşi sărbătorească ziua alături de copiii cu care au derulat un proiect de peste două luni, membrii Baroului Braşov au decis să petreacă Ziua Avocatului cu o jumătate de lună mai devreme. Ziua Avocatului se sărbătoreşte în România în 24 iunie, de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, dar atunci este vacanţă şcolară şi elevii nu s-ar fi putut bucura alături de cei care le-au arătat cât de frumoasă poate fi meseria de avocat sau cele de magistrat.
„Ne întâlnim să celebrăm Ziua Avocatului şi profesia, în general, cu copiii din program. Am ales să sărbătorim mai devreme pentru că începe vacanţa, copiii pleacă, profesorii la fel, părinţii pleacă cu copiii şi am opinat că în 24 ar fi prea târziu, deoarece vrem să premiem şi elevii merituoşi, deoarece Baroul Braşov a organizat şi un concurs pe teme juridice în rândul elevilor care au participat la program”, a declarat avocatul Adrian Rusu.
Din martie, avocaţii din Baroul Braşov au fost voluntari în şcolile din judeţ, unde au pus în scenă diverse procese cu cauze în care erau implicaţi minori. Peste 4.000 de elevi s-au bucurat să poată participa la astfel de ore, iar reacţia lor a fost peste aşteptările avocaţilor.
„Incredibilă! Incredibilă! Aşa a fost reacţia elevilor şi aceasta datorită faptului că avocaţii au reuşit să treacă de bariera teoriei şi să facă aplicaţii practice. Efectiv, am dus în sălile de clasă sala de judecată”, a mai spus avocatul braşovean.
Dacă rezultatele proiectului pilot vor fi considerate pozitive, acesta se va extinde şi o materie în care elevii vor învăţa noţiuni de drept ar putea apărea în curricula opţională.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Recensământ 2022. Cum putem şti dacă ne-am autorecenzat corect, cum îi recunoaştem pe recenzori