VIDEO Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta din Carpaţi este un decor natural suberb. FOTOArhivă.
Delta din Carpaţi este un decor natural suberb. FOTOArhivă.

Braşovul, renumit pentru pseisajele superbe nu se dezminte nici când vina vorba de bălţi de pescuit. Aici puteţi găsi unele dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.

La Braşov, pescarii profesionişti sau amatori găsesc de toate. Cele mai frumoase lacuri de pescuit sunt la Dumbrăviţa, Vadu Roşu, Belin sau Ucea de Jos.

Delta din Carpaţi  s-a mutat la Braşov

Zona a fost declarată arie natural protejată îm cadrului Sitului Natura 2000. În Delta din Carpaţi, peştele trăieşte în mediu natural controlat, cu vegetaţie acvatică, stuf, păsări şi animale de apă. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafaţă care asigură peştelui o creştere în mediu natural.

Lacul Dumbrăviţa şi pârâul Hamaradia sunt două dintre atracţiile pescarilor sportivi din judeţul Braşov. Se poate ajunge aici pe DN 1 la 25 de kilometric de Braşov psre localitatea Dumbrăviţa. Zonele sunt foarte cunoscute pentru peştele lor şi pentru condiţiile de pescuit oferite. Aici se poate pescui: crap, caras, crap fitifag, biban, oblete, clean, ghiborţ, roşioară, dar şi alţi peşti.

Pescuit doripesco

Tot în zonă se pot admira şi peste 200 de  specii de păsări deoarece este unul unul dintre cele mai reprezentative locuri de popas a păsărilor din Transilvania. Este printre puţinele locuri din ţară unde stârcul cenuşiu cuibăreşte în stuf şi singurul loc de cuibărit al egretei mari, din interiorul lanţului carpatic.

Vadu Roşu, locul preferat al pescarilor

Bălţile de Vadu Roşu, la 30 de kilometri de Braşov între Rotbav şi Măieruş, sunt unele dintre cele mai căutate de pescari. Aici se organizează şi competiţii de pescuit şi s-au doborât chiar şi recorduri mondiale.

Într-un peisaj superb, fiind înconjurată de munţi, Balta 4 este una dintre cele mai importante bălţi competiţionale din România. Aici s-a înregistrat recordul mondial şi naţional, atât pe echipe, cât si individual, cu o captură totală de 24.744,80 kg (8.671 peşti), locul I capturând 2.011,40 kg/echipă.

Dacă doriţi să pescuitţi în intimidate, Balta nr 6 din complexul de la Vadu Roşi este locul ideal. Poate găzdui maxim 20 de persoane. Amplasamentul, vegetaţia şi dimensiunile reduse fac din această baltă una dintre cele mai intime şi mai cochete bălţi pentru pescuit din inima ţării. Pescarii amatori sau profesionişti pot avea parte de locul ideal pentru relaxare.

Pescarii care abia se iniţiază în tainele acestui hobby, pot alege Bălţile 2 şi 3 de la Vadu Roşu care sunt ideale pentru amatori. Periodic, balta este aprovizionată cu peşte din fermele Doripesco astfel încât pescarii să se poată bucura nu doar de vremea frumoasă, ci şi de adrenalina pescuitului la crap.

La Vadu Roşu există şi complexul turistic Doripesco care oferă posibilităţi de cazare, loc de joacă pentru copii şi un restautran cochet cu specific pescăresc. Taxa de pescuit este de 60 de lei pe zi, dar există şi abonamente cu 200 de lei pe an.

Pescuit Belin

La Belin se practică şi pescuitul nocturn

Un alt loc foarte căutat de pescari este Balta de la Belin. Situată într-un decor natural superb, la 30 de kilometri de Braşov, atrage mii de pescari pasionaţi în fiecare sezon. La Belin se poate ajunge din drumul European 60 Braşov-Sighişoara. La Măieruş se face dreapta, după care se trece Oltul peste un podeţ. Pescarii pasionaţi pot prinde aici peşte din speciile novac, caras, crap sau somn. Cea mai mare captură de la Belin a fost un novac care a cântărit nu mai puţin de 12 kilograme. La Belin există posibilităţi de campare şi se poate pescui atât ziua cât şi noaptea. Tariful este 45 de lei pe zi. 

Pescuit Ucea

Balta de la Ucea

Un alt loc superb de pescuit la Braşov este balta Stigma Fishing de la Ucea de Jos. Balta se întinde pe 4 hectare de luciu de apă şi a fost populată în 2011 cu 800 de kilograme de caras şi 3000 de kilograme de crap. Balta s-a format prin colmatarea unuiu colţ al râului Olt. Taxa pentru pescuit sportiv este 50 de lei, iar dacă pescarul vrea să ducă acasă captura, taxa este 100 de lei. În zonă există şi posibilităţi de campare. La baltă se ajunge prin Făgăral, după care se urmează ruta: Beclean, Dridif, Voila, Sambata de Jos, Oltet, Vistea de Jos, Ucea de Jos. Pescarii pot prin crap, caras, şalău, lin, biban, plătică, dar şi ştiucă şi crean.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite