Teatrul Sică Alexandrescu are director după doi ani. Actorul Dan Cogălniceanu a câştigat postul prin concurs

Teatrul Sică Alexandrescu are director după doi ani. Actorul Dan Cogălniceanu
a câştigat postul prin concurs

Teatrul Sică Alexandrescu are din nou director. FOTOAndrei Paul.

A cincea oară a fost cu noroc pentru Teatrul Sică Alexandrescu. După proteste, demiteri şi mai multe concursuri eşuate postul a fost ocupat. Noul director este actorul Dan Cogălniceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul Dan Cogălniceanu a reuşit să obţină media finală 7,63. În competiţie au mai fost alte patru persoane, dar mediile lor au fost mai mici. Rezaultatul trebuia anunţat încă de acum o săptămână, dar a fost depusă contestaţie, care a fost respinsă. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Primăriei Braşov, www.brasovcity.ro, Dan Cogălniceanu a obţinut 7,76 la proba scrisă şi 7, 50 la interviu, nota finală fiind de 7,63.

Acesta a fost al cincilea concurs organizat de Primărie pentru postul de director.Teatrul Sică Alexandrescu nu mai avea un director care să fi obţinut postul prin concurs din noiembrie 2015. Au fost organizate mai multe concursuri la care, fie nu s-a prezentat nimeni, fie candidaţii nu au promovat examenul. Adevărata criză a început în septembrie 2016 după de Dan Marius Zarafescu ( director adjunct la Teatrul Notara din Bucureşti) a câştigat concursul din a doua încercare ( la concursul din luna mai fusese declarat respins). 

O parte dintre actori, 13 la număr, au protestat faţă de organizarea concursului şi au spus că a fost unul de formă. Actorii au refuzat să mai intre la spectacole, care au fost suspendate mai bine de o lună.

După demisia lui Zarafescu, Primăria Braşov a numit-o ca director interimar pe Viorica Geantă Chelbea. Protestele actorilor au continuat ultimul fiind organizat în 17 decembrie 2016. Trei actori, Marius Cordoş, Maria Gârbovan şi Ada Galeş au fost concediaţi. La fel a păţit şi regizorul Claudiu Goga.  Ei şi-au recâştigat însă posturile în instanţă. iar acum trebuie să îşi primească salariile restante. 

În 10 martie Viorica Geantă Chelbea şi-a dat demisia din postul de director al Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov după cinci luni de interimat. Ea fusese numită pe post de Primăria Braşov. În luna mai a fost organizat un nou concurs, dar niciun candidat nu a obţinut media 7.00.

citeste totul despre: