Pro şi contra murături. Cum poate varza murată să întărească imunitatea şi în acelaşi timp să crească apetitul sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există român care să nu aibă murături în casă. Sunt delicii tradiţionale, care sunt sănătoase dacă sunt preparate într-un anume fel. Există însă şi contraindicaţii pentru cei care suferă de anumite boli cronice.

Murăturile sunt bune dacă sunt preparate după reţeta clasică adică la saramură: o lingură de sare la un litru de apă. „Murăturile clasice puse în saramură sunt beneficie pentru sănătate. Atunci când fermentează se eliberează anumite bacterii bune care ajută sistemul imunitar şi chiar pot lupta împotriva cancerului. Asta cu condiţia să fie puse doar cu apă şi sare. Dacă puneţi şi zazăr, oţet sau tot felul de condimente la plic, atunci veţi avea murături cu E-uri care pot afecta stomacul şi tot sistemul digestiv. Odată ce aţi adăugat conservant, murăturile de acasă sunt la fel de chimice ca şi cele din comerţ“, spune medicul internist Andrei Mitran.

Condimentele naturale sunt bune

Dacă pe lângă apă şi sare adăugaţi mărar, boabe de muştar sau usturoi veţi avea şi alte beneficii. „ Mărarul este foarte bun pentru ţesuturi şi ajută la regenerarea lor, boabele de muştar ne ajută să nu ne balonăm şi deja se ştie că usturoiul poate fi considerat un adevărat antibiotic natural. În plus dacă sunt doar cu apă şi sare murăturile ajută la detoxifiere şi pot fi consumate şi de persoanele care sunt la dietă deoarece nu îngraşă. Dintre toate murăturile cele mai puţine calorii le au castraveţii şi varza“, mai spune specialistul.

Varza murată, vedeta murăturilor

Dintre toate murăturile varza este cea care are cele mai multe vitamine. „Varza murată este bogată în fibre şi vitamine şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea poate scădea colecterolul şi protejează ficatul. Ajută mult şi la digestie şi este recomandată şi ca terapie de cuplu ca să spun aşa. Creşte apetitul sexual atât la bărbaţi cât şi la femei, iar în cazul bărbaţului prelungeşte timpul erecţiei“, mai spune medicul.

Cine nu trebuie să consume murături

Sunt şi persoane care suferă de anumite boli cronice şi pentru care murăturile nu sunt indicate. „Murăturile sunt contraindicate persoanelor care au boli de rinichi deoarece sarea este un mare duşman. Nici diabeticii nu trebuie să consume des murături deoarece regimul lor este unul preponderent fără sare. De asemenea persoanele cu afecţiuni cardiace sau hipertensivii trebuie să evite murăturile deoarece consumul de sare creşte tensiunea şi se pot agrava astfel afecţiunile existente“, mai spune specialistul. 

Citeşte şi:

Topul celor mai nocive alimente de pe piaţă. Care sunt bombele calorice pe care le consumăm în mod frecvent

Care sunt cele mai periculoase E-uri întâlnite în magazinele din România. Cât rău ne poate face Aspartamul şi în ce băuturi îl găsim

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite