Modificări la regulamentul de taximetrie: fără şoferi care au consumat droguri, fără violatori
0Consiliul Local Braşov va dezbate şi va aproba, la următoarea şedinţă de plen, modificarea „Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport de taxi şi în regim de închiriere, în municipiul Braşov”.
Astfel, conform noilor prevederi legale, consilierii trebuie să stabilească faptul că serviciile de transport în regim de taxi, în municipiul Braşov, se efectuează numai de către transportatori autorizaţi de către Primărie, în baza autorizaţiei taxi valabilă emisă de aceeaşi autoritate de autorizare, pentru fiecare autovehicul utilizat.
De asemenea, şi serviciile de transport în regim de închiriere din Braşov se efectuează numai de către transportatori autorizaţi de Primăriei, „în baza copiei conforme valabilă emisă de aceeaşi autoritate de autorizare, pentru fiecare autovehicul utilizat”.
O altă reglementare vizează un document pe care taximetriştii trebuie să le prezinte în momentul în care solicită autorizaţia pentru prestarea acestui serviciu.
În cazul PFA-urilor, se solicită cazierul judiciar al taximetristului, din care să rezulte că aceasta nu a fost condamnată pentru: infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice; infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri; infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale; infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile; infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale şi infracţiuni contra patrimoniului.
Pentru întreprinderile familiale şi firmele de taximetrie se cere cazierul judiciar al managerului de transport, din care să rezulte că acesta nu a fost condamnată pentru: infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice; infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri; infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale; infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile; infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale şi infracţiuni contra patrimoniului.
Din altă ordine de idei, în vederea stabilierii punctajului privind autoturismele care sunt acceptate în trafic, s-a elaborat un sistem de punctaj, care are în vedere nu doar siguranţa cetăţeanului, dar şi scăderea poluării din oraş. Astfel, maşinile cu motor electric sau hibrid primesc 30 de puncte, cele cu motoare euro VII – 25 puncte, euro VI – 20 puncte, euro V – 15 puncte, euro IV – 10 puncte, euro III – 0 puncte.
O altă reglementare impune ca toţi operatorii de taxi, în conformitate cu Art. 64, alin. (2) din Legea 448/2006, republicată, să asigure cel puţin un autovehicul adaptat transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliu rulant, solicitat prin intermediul dispeceratului la care sunt arondaţi.