Gheorghe Rădulescu, fost director la CFR Călători Braşov, scapă de închisoare. Curtea de Apel Braşov i-a dat o pedeapsă cu suspendare pentru şantaj
0Gheorghe Rădulescu a fost acuzat de şantaj după ce a încercat să îl constrângă pe Ioan Stegaru, şi el fost director la CFR Călători Braşov, să renunţe la acţiunea în instanţă prin care acesta din urmă îşi cerea postul înapoi. Tribunalul Braşov l-a condamnat pe Gheorghe Rădulescu la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa şi a aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu suspendare.
Ancheta penală împotriva lui Gheorghe Rădulescu şi alţi doi angajaţi la CFR Braşov a început după ce Ioan Stegaru a reclamat procurorilor că este şantajat. În acel moment Ioan Stegaru cerea în instanţă postul de director al CFR Călători Braşov care tocmai fusese ocupat de Gheorghe Rădulescu. Fostul director al CFR Călători a fost judecat în primă instanţă la Tribunalul Braşov care a dat o sentinţă de 3 ani şi 3 luni cu executare. Complicii săi au primit câte 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Atât procurorii, cât şi inculpaţii au făcut recurs, iar Curtea de Apel Braşov a desfiinţat sentinţa Tribunalului în cazul lui Gheorghe Rădulescu. Acesta a primit acum o sentinţă de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, dar şi o amendă de 30.000 de lei. În cazul celorlalţi doi inculpaţi sentinţa Tribunalului a fost menţinută.
„Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Rădulescu Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută de la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g C. pen. la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g C. pen.. Aplică aceluiaşi inculpat pedeapsa de 30.000 lei amendă reprezentând 300 zile amendă şi 100 lei pe zi amendă pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, prevăzută de art. 323 Cod penal. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului, stabilind un termen de supraveghere de 4 ani“ se arată în sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov, care este definitivă.
Potrivit procurorilor DNA, începând cu luna august 2014, Gheorghe Rădulescu Gheorghe, în calitate de director al SRTCF Braşov (numit la sfârşitul lunii iulie 2014) şi Vasile Secară, beneficiind de ajutorul lui Berindean, au efectuat acte de constrângere morală asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Braşov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov prin care solicita să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov.
Cei trei ar fi urmărit, prin efectuarea acestor constrângeri, ca Gheorghe Rădulescu să-şi păstreze funcţia de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcţie a lui Ioan Stegaru, fostul director al SRTCF Braşov. Procurorii mai spun că, în data de 22.10.2014, Rădulescu, în cadrul cercetării disciplinare privind pe un angajat al instituţiei, a omis cu intenţie să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relaţii, şi a înaintat dosarul de cercetare la C.F.R. Călători S.A. în vederea aplicării de sancţiuni faţă de angajatul respectiv.