Sentinţă pentru comisarul Gărzii de Mediu judecat pentru luare de mită: ce condamnare a primit Voichiţa Joian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care Voichiţa Joian, comisar al Gărzii de Mediu Hunedoara, a fost judecată pentru că ar fi primit ilegal, ca mită, suma de 1.000 de lei.

Fostul comisar al Gărzii de Mediu Hunedoara, Voichiţa Joian, a fost chemată în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, după ce a contesta decizia prin care Tribunalul Hunedoara a condamnat-o la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

Joi, la primul termen al apelului declarat de Voichiţa Joian, Curtea de Apel Alba Iulia a redus durata pedepsei complementare a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, aplicată inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, de la 5 ani la 3 ani, păstrând condamnarea la închisoare, cu suspendare. Soluţia pronunţată a rămas definitivă.

Voichiţa Joian a contestat decizia luată în iulie de Tribunalul Hunedoara, prin care a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere tot de trei ani. Prin aceeaşi sentinţă, i s-a interzis pe o perioadă de cinci ani exercitarea anumitor drepturi civile, printre care dreptul de a fi ales într-o funcţie publică sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Flagrant DNA
În 30 mai, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Voichiţa Joian, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Hunedoara, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător în cauză), suma de 1.000 lei. „Banii respectivi au fost pretinşi de inculpată în legătură cu atribuţiile de serviciu, vizând un control efectuat de aceasta la societatea omului de afaceri, în data de 3 februarie 2016, finalizat fără a fi aplicată vreo sancţiune. La data de 1 iunie 2016 Voichiţa Joian a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 lei, banii fiind găsiţi asupra acesteia”, a informat DNA.


Vă recomandăm şi:

Ancheta morţii stranii a lui Darius Şendroiu. Cine l-a împuşcat pe tânărul afacerist: au fost găsite două gloanţe

Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg efectuează cercetări în dosarul penal înregistrat după uciderea lui Darius Şendroiu, în timpul unei partide de vânătoare din Munţii Orăştiei. Rezultatele expertizei balistice solicitate în cauză vor stabili cine poate fi suspectat de uciderea tânărului. De la faţa locului au fost ridicate armele vânătorilor, dar şi două tuburi de cartuşe goale.

Moartea stranie a tânărului Darius Şendroiu. A fost împuşcat la vânătoare, în Munţii Orăştiei, de poliţistul aflat cu el

Scene stranii s-au petrecut la o vânătoare în Munţii Orăştiei. Darius Şendroiu, un tânăr a fost împuşcat de un alt vânător, Horaţiu Onescu, şef de post al comunei Boşorod. Victima a murit. Potrivit poliţiştilor, a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Soarta groaznică a Alexandrei David, eleva tranşată de un criminal sadic. De ce a fost înfometată crunt înainte de a fi omorâtă

Cea mai înfiorătoare crimă petrecută în ultimul deceniu în Hunedoara a avut loc în decembrie 2007: Alexandra David, o adolescentă din Petroşani, a fost ucisă, iar cadavrul ei a fost ciopârţit în mai multe bucăţi şi aruncat în apele Mureşului. Criminalul a fost găsit, însă nu a recunoscut vreodată comiterea atrocităţilor.

Noaptea crimelor odioase comise de studentul nebun de gelozie: mărturia stranie a condamnatului la moarte care a spintecat o familie

Una dintre cele mai înfiorătoare tragedii petrecute în anii 1970 în judeţul Hunedoara a avut loc în Petroşani. În noaptea de 1 spre 2 martie 1979, un student a ucis o familie întreagă, după ce s-a certat cu iubita. Claudiu Ghiţulescu a fost condamnat la moarte prin împuşcare, după ce a mărturisit crima şi s-a predat Miliţiei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite