FOTO Sărbătoare la Lacul Roşu, cel mai mare baraj natural din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii ca vor veni sâmbătă la Lacul Roşu, din Harghita, vor avea parte de multe surprize, jocuri şi concursuri şi vor avea posibilitatea să descopere legendele, tradiţiile şi obiceiurile zonei, chiar de la oamenii locului.

Începând cu ora 16.00, spectatorii vor fredona melodii de suflet alături de artiştii preferaţi. Vor concerta Iris, Vali Crăciunescu şi Blue Sound Chicago, iar ansamblurile locale vor oferi recitaluri de excepţie. Petrecerea este lângă debarcader.

Situat în partea de est a Transilvaniei, în Carpaţii Orientali, în judeţul Harghita, Lacul Roşu reprezintă un loc magic de întâlnire al Transilvaniei cu Moldova, un paradis natural în care orice turist se poate refugia, un loc a cărui privelişte îţi taie răsuflarea prin unicitatea aspecutului său: o pădure scufundată, peste tot putând fi văzute încă vechile trunchiuri de copaci ieşind din apă.

Evenimentul are ca obiectiv dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Roşu precum şi valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia. Finanţat din fonduri europene, evenimentul işi propune să abordeze trecutul şi istoria locului - cernute prin sita prezentului. Vor fi aduse în prim plan personaje şi personalităţi din vremuri străvechi, mijloace de transport ale acelor vremuri, bărci străvechi, focuri de artificii, bătăi cu flori, jocuri interactive pentru copii şi adulţi pe apa lacului.

Lacul Roşu reprezintă cel mai mare lac de baraj natural şi de munte din România care s-a format prin deplasarea masei argiloase depuse cu ocazia ultimei ere glaciale pe versantul nord-vestic al muntelui Ghilcoş, iar după obturarea văii, pădurea de brazi a fost inundată şi arborii s-au pietrificat, oferind o particularitate rară întregii zone.

Acesta are venerabila vârstă de 174 de ani iar frumuseţea sa ieşită din comun, a fost sursă de inspiraţie pentru mulţi artişti, peisajul fiind imortalizat în numeroase opere de artă, fotografii şi pelicule de certă valoare artistică. Împrejurimile lacului au un microclimat plăcut, fiind aşezat într-o mică depresiune montană cu o climă subalpină, benefică pentru tratarea stărilor de convalescenţă, extenuare fizică şi psihică, insomnii şi neurastenii.


 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite