Festivitate de absolvire la Şcoala Profesională Germană Kronstadt. Tinerii au deja un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şcoală profesională în sistem dual din România a sărbătorit a treia generaţie de absolvenţi. Festivitatea a avut loc la Aula Universităţii Transilvania din Braşov. Toţi absolvenţii de anul acesta au deja oferte ferme de angajare.

Primarul George Scripcaru a ţinut să sublinieze modelul pe care această şcoală l-a impus la nivel naţional în ceea ce priveşte învăţământul profesional, precum şi importanţa şcolilor profesionale în dezvoltarea resurselor umane calificate. „Important este că am reuşit să punem pe harta învăţământului din România un exemplu care, încetul cu încetul, a fost preluat în ceea ce priveşte învăţământul profesional, ca un model. Plecând de la exemplul de bună practică pe care îl avem, dorim să extindem acest model în toate domeniile economice pentru care există cerere pe piaţa muncii braşovene”, a precizat primarul.

Reprezentanţii mediului de afaceri menţionează că şcolile profesionale au o foarte mare importanţă pentru bunul mers al companiilor.„Şcoala profesională este o alternativă reală, merită să studiezi ca să înveţi o meserie. Toate companiile din Braşov reclamă că le-ar mai trebui forţă de muncă, dar care să fie calificată. Se pierd proiecte din cauza lipsei acestei forţe de muncă”, a punctat Alexandru Blemovici, reprezentant al mediului de afaceri.

Model naţional

Până în prezent, Şcoala Profesională Germană Kronstadt numără 298 de absolvenţi ai tuturor celor trei generaţii de până acum, din care 284 sunt deja angajaţi ai companiilor partenere. Absolvenţii celei de-a treia generaţii au primit, în procent de 100%, oferte de angajare.

În anul şcolar 2016-2017, SPGK va începe cu 5 calificări şi un număr de 704 elevi. Şcoala Profesională Germană Kronstadt din Braşov este prima şcoală profesională în sistem dual, după model german, din România. Cu susţinerea a 15 companii de renume mondial din regiunea Braşovului, şcoala oferă elevilor o formare profesională sub îndrumarea atentă a companiilor. Tinerii învaţă meserii tehnice căutate pe piaţa muncii, în condiţiile cele mai moderne şi performante. După 3 ani de pregătire preponderent practică, elevii ies de pe băncile şcolii cu comepetenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere.

Noi şcoli profesionale

Succesul şcolii profesionale Kronstadt, precum şi nevoile de muncă specializată existente pe piaţa braşoveană, au determinat demararea, de către municipalitate, a procedurilor de înfiinţare a încă patru şcoli profesionale în sistem dual, în domenii în care se constată un deficit al forţei de muncă şi care cer personal calificat, precum HORECA, industria lemnului, producţie industrială şi serviciile sociale. „Săptămâna trecută am trimis la Ministerul Educaţiei o solicitare ca, în strategia naţională pentru infrastructură educaţională, să fie incluse noi patru şcoli profesionale în municipiu”, a adăugat primarul George Scripcaru.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite