De ce un pahar de bere pe zi poate face minuni pentru sănătate. „Ajută rinichii la eliminare toxinelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pahar de bere pe zi nu îngraşă FOTO stuzz.co.nz
Un pahar de bere pe zi nu îngraşă FOTO stuzz.co.nz

Specialiştii, dar şi ultimele studii medicale demontează mitul potrivit căruia berea „se depune“ direct pe burtă. Nu îngraşă în cazul unui consum moderat şi este benefică pentru sănătate.

Toată lumea spune că berea îngraşă, iar de multe ori burta a fos pusă pe seama ei. Specialiştii spun că situaţia nu stă chiar aşa. „O bere nu are mai multe calorii decât un suc de fructe, un pahar de vin sau două-trei felii de pâine. O bere normală cu un conţinut de alcool de 4,5% are în medie 50 de calorii la 100 de ml, deci 250 de calorii. Dacă bem un pahar de bere pe zi, adică 250 de ml nu vom înghiţi mai mult de 125 de calorii. Este mult mai puţin decât dacă bem un pahar sau două de sucuri din comerţ care au foarte mult zahăr şi caloriile sunt duble sau chiar triple“, spune nutriţionistul Eva Iorţan.

Berea singură nu îngraşă. „Berea nu este singură responsabilă pentru aşa numita burtă de bere. Dacă bem bere nu înseamnă că vom fi graşi. Cu anumite condiţii. Beţi un pahar sau maxim o bere şi nu 3-4 sticle zilnic. Berea, ca orice băutură care are alcool, la fel ca şi vinul de exemplu îngraşă dacă este consumată în cantităţi mari şi asociată cu mâncăruri grase, gen friptură cu cartofi prăjiţi sau fast-food. Berea singură nu face burtă, dar cuvântul de ordine este moderaţia“, mai spune specialistul.

Băutură cât de cât naturală

O bere conţine în general ingrediente naturale. „Berea clasică conţine ingrediente naturale: drojdie, hamei, malţ şi apă. Teoretic este mult mai naturală decât sucurile din comerţ sau tot felul de băuturi spirtoase pline de chimicale. Cea mai bună este berea nefiltrată deoarece vitaminele şi drojdia îşi păstrează cel mai bine proprietăţile în acest tip de bere. Eu nu susţin consumul de alcool, dar dacă tot vreţi să beţi ceva mai bine alegeţi un pahar de bere sau unul de vin, dar care să fie natural“, mai spune medicul.

Berea ajută sistemul digestiv şi creierul

Berea prin ingredientele sale este un bun antioxidant. „Chiar dacă la prima vedere poate părea ciudat berea este un puternic antioxidant, ajută sistemul digestiv şi poate scădea colesterolul. Repet consumată cu moderaţie. De asemenea ajută şi rinichii în procesul de eliminare a toxinelor. Este bogată în complexul de vitamine B, iar la femei poate ajuta atunci când alăptează“, mai spune medicul.

Berea poate fi şi un bun aliat al creierului. „Hameiul conţine substanţe denumite  flavonoide, despre care s-a demonstrat că pot menţine creierul în priză şi pot preveni sau întârzia apariţia demenţei sau a bolii Alzheimer. Aceeaşi substanţă ajută memoria. De aceea un pahar de bere pe zi este recomandat la persoanele sănătoase, care nu suferă de boli cornice“, mai spune specialistul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite